Sun World Newsletter

Scientific Studies

A preveni este întotdeauna mai uşor decât a corecta

A preveni este întotdeauna mai uşor decât a corecta

13.05.2015

Faţa este cartea noastră de vizită – orice modificare în hidratare sau orice imperfecţiune fiind percepută chiar şi  inconştient de interlocutor înfluenţându-i răspunsul social.

Până nu demult o problemă doar a adolescentilor, acneea loveşte azi necruţător şi adulţii chiar peste 40 de ani dar din păcate şi copiii sub 10 ani. Alimentaţia dezechilibrată  caloric (prea multe calorii pe porţie rezultate din glucide şi lipide în exces), hormonii alimentari sintetici, poluarea, stressul, toate contribuie la transformarea glandelor sebacee în uzine producătoare de androgeni . Şi iată cum de la celebra zonă „T” de seboree a adolescentului ajungem la acneea în zona „U” a adultului.

Cum îngrijim un ten acneic?

Prima şi cea mai simplă măsură, care are rezultatele cele mai evidente cu cel mai mic efort, este spălarea/curăţarea feţei.

Ce efect ar trebui să aibă un agent de spălare asupra unui ten acneic?

Să îndepărteze blând şi nu în exces sebumul şi, mai important, să cureţe porii de comedoane.

Ce vă recomandăm?

Pentru cei cu tenul mai gras şi mai rezistent – geluri spumante, pentru cei cu ten gras dar deja sensibilizat de  tratamente agresive – produse mai blânde de tip spumă. S-a demonstrat că simplul pas de a curăţa faţa corespunzător de două ori pe zi duce la ameliorarea formelor uşoare şi medii de acnee cu 30-40%.

A doua măsură- crema activă adecvată care sa calmeze şi să reducă aspectul uleios al pielii.

Un aspect important este camuflarea leziunilor, ele trebuie să respecte o regulă de aur: să nu fie comedogene.

Şi nu în ultimul rând un tratament sistemic adecvat care să nu fie agresiv, dar să poată face faţă tuturor factorilor care determină apariţia acneei.