Sun World Newsletter

Scientific Studies

Acidul Alfa-lipoic

Acidul Alfa-lipoic

11.03.2016

Este o substanță de tipul vitaminelor, cu rol antioxidant. Poate fi gasit in drojdie, ficat, rinichi, spanac, broccoli sau cartofi. Poate fi de asemenea sintetizat în laborator pentru utilizarea ca medicament.

Acidul alfa-lipoic este utilizat de catre pacienții cu diabet zaharat pentru reducerea simptomelor senzitivo-motorii din diabet, inclusiv senzaţia de arsură, durere și amorțeală la nivelul picioarelor și brațelor.

Acidul alfa-lipoic poate fi folosit în cazul pierderii memoriei, sindromului de oboseală cronică (CFS), HIV / SIDA, cancer, boli de ficat, boli ale inimii și vaselor sanguine (incluzând o tulburare numită neuropatie autonomă cardiacă) și boala Lyme.

Mai poate fi utilizat în tratamentul afecțiunilor oculare, cum ar fi leziuni ale retinei, cataractă, glaucom şi  boala Wilson.

 

Cum funcţionează?

Acidul alfa-lipoic ajuta la prevenirea leziunilor cauzate de stresul oxidativ la nivelul celulelor, și restabilește de asemenea, nivelul de vitamine E şi C. De asemenea, există dovezi că acidul alfa-lipoic poate îmbunătăți funcția și conducerea neuronilor în diabetul zaharat.

Acidul alfa-lipoic este utilizat în organism pentru a descompune carbohidrații așadar pentru a produce energie pentru alte organe.

Acidul alfa-lipoic este un antioxidant, ceea ce înseamnă că ar putea oferi protecţie creierului. Efectele antioxidante ar putea fi, de asemenea, de ajutor în anumite boli hepatice.

 

Utilizare în:

Diabet

Administrarea de acid alfa-lipoic oral pare să reducă glicemia la persoanele cu diabet zaharat.

Prediabet

Cercetările arată că 600 mg de acid alfa-lipoic o dată pe zi, timp de 2 săptămâni scad glicemia postprandial.

Neuropatie

Administrarea de acid alfa-lipoic oral ameliorează simptomele, cum ar fi de arsură, durere şi amorţeli la nivelul picioarelor și brațelor de persoane cu diabet zaharat. Poate dura 3 până la 5 săptămâni de tratament pentru ameliorarea simptomelor.

Slăbire

Cercetările sugerează că administrarea de 1800 mg de acid alfa-lipoic pezi, timp de 20 de săptămâni reduce greutatea corporală la persoanele care sunt supraponderale.

Vindecarea rănilor

Unele cercetări sugerează că administrarea de 300 mg acid alfa-lipoic înainte şi după terapia cu oxigen timp de 14-30 zile reduce suprafața rănii la persoanele cu ulcere.