Sun World Newsletter

Scientific Studies

Acidul folic

Acidul folic

02.06.2015

Organismul uman are nevoie de acid folic pentru a sintetiza şi repara AND-ul. Este deosebit de important în diviziunea şi creşterea celulară rapidă, în copilărie şi sarcină. Copiii şi adulţii necesită acid folic pentru a produce celule roşii sănătoase şi pentru a preveni anemia.

În anii 1950 şi 1960, oamenii de ştiinţă au început să descopere mecanismele biochimice de acţiune ale acidului folic. În 1960, experţii au observat legătura dintre deficitul de acid folic şi defectele de tub neural. La sfârşitul anilor 1990, oamenii de ştiinţă americani au concluzionat că, în ciuda disponibilităţii de acid folic din alimente, există încă o provocare pentru oameni de a ajunge la nivelul necesar de folat.

Aportul de folaţi adecvat în timpul perioadei de preconcepţie (care este momentul de înainte şi imediat după ce o femeie rămâne însărcinată) ajută la prevenirea unui număr de malformaţii congenitale, inclusiv defecte de tub neural (care sunt defectele congenitale cele mai notabile care au loc din cauza deficitului de acid folic). Defecte de tub neural sunt anomalii severe ale sistemului nervos central, care se dezvoltă în embrioni în primele săptămâni de sarcină, având ca rezultat malformaţii ale coloanei vertebrale, craniului şi creierului; cele mai frecvente defecte de tub neural sunt spina bifidă şi anencefalia.

Pentru a preveni deficienţa de acid folic vă prezentăm cea mai biodisponibilă formă de acid folic biologic activ: Quatrefolic, disponibil numai în Femosun.

Femosun conţine, de asemenea: acid folic, vitaminele B (1,2,3,5,6,7,12), Vitamina C, Vitamina E, iod, acid docosahexaenoic (DHA) şi o formă specială de Fier.

Utilizaţi Femosun timpul sarcinii pentru a reduce riscul de malformaţii la copii, cu doar 1 capsulă pe zi.