Sun World Newsletter

Scientific Studies

Acneea- o afecţiune devenită fără vârstă, foarte dificil de tratat

Acneea- o afecţiune devenită fără vârstă, foarte dificil de tratat

27.08.2013

Cauzele acneei nu sunt cunoscute în totalitate. Printre factorii de risc care contribuie la apariţia leziunilor acneice se numără: vârsta, sexul, modificări hormonale, ereditatea (factori genetici), alimentaţia, medicamentele, produsele cosmetice şi nu în ultimul rând, stresul. Acneea este de regulă asimptomatică, deşi leziunile inflamatorii pot cauza uneori durere, sensibilitate, mâncărime sau umflături. Cele mai supărătoare aspecte ale acestor leziuni sunt efectul estetic negativ şi apariţia cicatricilor.

După cum am văzut motivele apariţiei acneei pot fi multiple,de aceea tratamentul acneei este unul complex, motiv pentru care trebuie acţionat pe mai multe planuri. Tratamentul  depinde mai puţin de tipul acneei şi mai mult de severitatea leziunilor. Extractele naturale din plante au fost şi sunt în atenţia  oamenilor de ştiinţă de zeci de ani. Ceea ce natură oferă  poate fi mai eficient şi sigur, de fapt, un preparat din mai multe plante oferă un spectru complet de beneficii,  acest lucru se datorează faptului că mai multe componente ale unei plante pot avea mai multe funcţii.

Asociere echilibrată din mai multe extracte de plante, asigura  aportul necesar de substanţe naturale active utile pentru depurificarea pielii. Este indicată în acnee un tratament cât mai complet. Reţineţi că starea pielii reflectă fidel gradul de puritate a sângelui. De aceea, este important că tratamentul să înceapă cu eliminarea toxinelor prezente în sânge şi doar după aceea să se folosească produsele de uz extern (unguente, creme, geluri  etc.), care vor veni să comple­te­ze tratamentul sistemic.