Sun World Newsletter

Scientific Studies

Afecţiunile hepatice alcoolice şi virale – o provocare terapeutică

Afecţiunile hepatice alcoolice şi virale – o provocare terapeutică

12.04.2016

Bolile de ficat reprezintă o problemă majoră de sănătate, fiind singura cauză de deces în continuă creştere de la an la an. Numărul de decese prin boli hepatice este mai mare decât cele provocate de diabet şi accidente rutiere la un loc.

75% din afecţiunile hepatice sunt cauzate de alcool şi de infecţiile cu virusuri hepatitice. Fără un tratament corect, până la 35% dintre persoanele cu alcoolism cronic vor dezvolta hepatită acută, cu risc de deces la 40% din cazuri şi la 20% dintre ei boala va progresa către ciroză şi carcinom hepatic. Conform datelor statistice al OMS, la nivel mondial 400 de milioane de persoane sunt infectate cu virusurile hepatitice B sau C şi 150 de milioane au hepatită cronică cu virus C.

Luând în calcul aceste date, este evident că se impune o terapie perfect adaptată, cât de repede posibil, pentru evitarea apariţiei complicaţiilor hepatice.
Alcoolul consumat in mod regulat duce la apariţia steatozei (ficat gras), conduce la scăderea concentraţiei de antioxidant hepatic – ceea ce va determina moartea celulelor hepatice.

În plus, alcoolul acţionează prin activarea în exces a secreției de colagen la nivelul ficatului, care va înlocui treptat ţesutul funcţional hepatic. Acest proces se numeşte fibroză hepatică şi, din nefericire, este ireversibil.

Pe de altă parte, infectarea cu virusuri hepatitice B sau C duce la inflamaţia ficatului, care inițiază procesul de moarte celulară hepatocitara.
Pentru ca o terapie să fie perfectă în astfel de boli cu origine alcoolică sau virală, ea trebuie să:

  • producă reversia steatozei,
  • stimuleze regenerarea hepatică
  • inhibe moartea celulelor hepatice,
  • diminueze inflamaţia şi fibroza.

Dintre multiplele terapii hepatoprotectoare, Fosfolipidele Esenţiale şi Silimarina au trecut testul timpului, dovedindu-şi şi eficacitatea în mai mult de 4,000 de studii clinice.

De aceea, Sun Wave Pharma a creat şi recomandă cu mândrie Esentin Forte – Sinergia PERFECTĂ între Fosfolipidele Esenţiale şi Silimarina, două din cele mai studiate şi recomandate hepatoprotectoare, ce acţionează sinergic pentru o eficacitate crescută în bolile hepatice alcoolice şi virale.

În plus faţă de performanţele individuale ale Fosfolipidelor Esenţiale şi ale Silimarinei, EsentinForte reprezintă terapia ideală în bolile hepatice de cauză alcoolică şi virală,datorită sinergiei perfecte între cele două componente.

Fosfolipidele Esenţialestimulează absorbţia Silimarinei (de la 23-47 % putând ajunge la valori mai mari de 90%), ceea ce duce la creşterea efectului terapeutic. Ambele componente ale EsentinForte ating concentraţia plasmatică optimă aproape simultan și astfel se potenţează suplimentar efectul hepatoprotector.