Sun World Newsletter

Scientific Studies

Albizzia lebbeck

Albizzia lebbeck

17.03.2014

Florile, fructele, scoarta, frunzele și rădăcina sunt toate utilizate în medicină. Semințele conțin proteină brută, calciu, fosfor, fier, niacina si acid ascorbic (vitamina C) și multi dintre aminoacizii esentiali. Studiile medicale moderne au arătat că Albizia lebbeck are „activitate anti-inflamatorie remarcabila susținand utilizarea folclorică a acestei plante pentru a trata diferite boli inflamatorii”. S-a demonstrat ca poseda proprietati anti-asmatice.

Ameliorează eozinofilia pulmonară. Administrarea de Albizzia lebbeck a condus la rezultate favorabile în toate tipurile de conjunctivită alergică. Acţiunea antialergică (ameliorarea simptomelor nazale) se realizează prin inhibare histaminică – blocarea receptorilor histaminici H1

Efectul imunomodulator al scoarţei de AL a fost evaluată studiindu-se răspunsurile imune mediate umoral şi celular. Titrurile serice de anticorpi au fost mai mari comparativ cu grupul de control. Reacţia de hipersensibilitate de tip întârziat a fost suprimată în în urmă tratamentului cu extract Albizzia Lebbeck. 

Are activitate antifungica şi antibacteriană.

Immurin conţine, pe lângă Albizzia lebbeck, şi Adhatoda vasica, Cyperus rotundus, Clerodendrum serratum, Azadirachta indica şi Curcuma zedoaria. Toate aceste componente au dovedite acţiuni de modulare a imunităţii şi de control asupra simptomelor alergiilor.