Sun World Newsletter

Scientific Studies

Alegerile eficiente ne fac viaţa mai uşoară…

Alegerile eficiente ne fac viaţa mai uşoară…

13.02.2015

Salinoterapia implică inhalarea de aerosoli salini (prin petrecerea unui timp în interiorul salinei) prin care se tratează în special afecţiunile respiratorii. Aerosolii reprezintă micro-particule aflate în suspensie într-un mediu gazos.

Sarea este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, acţionând ca un dezinfectant şi în acelaşi timp are capacitatea (în anumite condiţii de temperatură şi umiditate) de a emana aerosoli salini.

Aceste cure au şi un efect antiinflamator local, reducând numărul de celule inflamatorii din peretele bronşic. De asemenea, poate avea  un efect bactericid si ajută la expectoraţie, fluidificând mucusul.

Curele pentru persoanele sănătoase, de remineralizare a organismului, sunt recomandate la interval de o lună sau ori de câte ori este necesar pentru tratarea unor răceli uşoare. De asemenea, în perioada de schimbare a anotimpurilor sunt indicate curele preventive.

Deoarece salinele sunt adesea greu accesibile, putem beneficia de eficientă salinoterapiei şi acasă.

RESPISUN – soluţie salină hipertonică 3%

Cu o concentraţie ce nu se regăseşte în nici un alt produs de pe piaţă Respisun are la bază numeroase studii ce au demonstrat că aerosolii obţinuţi prin nebulizarea unei soluţii saline hipertonice 3% sunt eficienţi în ameliorarea simptomatologiei bronsiolitelor şi în grăbirea evoluţiei spre vindecare a bolii.

Utilizare prin nebulizare pentru ameliorarea simptomatologiei în: bronşiolite cu virus respirator sincitial sau alte infecţii respiratorii virale; fibroza chistică (mucoviscidoza); sinuzite sau alte afecţiuni din sfera ORL;

Utilizare pentru igiena nazală, sub formă de picături nazale.