Sun World Newsletter

Scientific Studies

Aloe Vera – planta nemuririi

Aloe Vera – planta nemuririi

05.11.2015

Aloe vera –  este planta cu o mie de nume, pe care chinezii o numesc “medicamentul armoniei”, egiptenii “ planta nemuririi”, ruşii o denumesc “elixirul longevităţii”, indienii din America îi spuneau “vindecătorul tăcut”, iar arabii numesc arboreal de aloe “arborele amar”.

În frunzele de aloe vera se găseşte preţiosul gel de aloe vera care este foarte bogat în substanţe nutritive necesare organismului uman: peste 75 de nutrienţi, peste 200 de compuşi activ, 20 minerale, 18 aminoacizi şi 12 vitamine. Aloe vera este un puternic detoxifiant al întregului organism, normalizează metabolismul, are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator şi chiar stimulează şi ajută în regenerarea celulară.

Aloe vera este o plantă miracol care are efecte în nenumărate afecţiuni, de la alergii, zgârieturi, julituri, astm, trecând ca un fulger prin toate afectiunile digestive şi gastrointestinale, până la psoriasis,  cancer şi profilaxia lui. De asemenea, este un întăritor redutabil al imunităţii.

S-a demonstrat ştiinţific că utilizarea plantei de aloe vera nu are efecte secundare, iar absolut fiecare parte ale plantei poate fi utilizată.

Aloe vera pătrunde în toate cele şapte straturi ale pielii, până la nivel celular.

Extrase din aloe vera sunt utilizate pe scară largă în cosmetice şi industria de medicină alternativă, fiind comercializate diferit având efect de întinerire, de vindecare, sau proprietăţi calmante.

ZEKLIN – Recomandat ca tratament adjuvant in cazul dermatitei seboreice (formula concentrata anti-mătreaţăpentru calmarea scalpului);
Piroctone olamina combate eficient mătreaţă, calmează scalpul de la prima aplicare si reduce senzaţia de prurit (mancarime);iar Coco si Lauryl glucosidele,calmează microinflamaţia de la nivelul scalpului.
Alantoina – ingredient activ cu o mare putere de calmare și vindecare, recomandat pentru pielea sensibilă și iritată. În plus, reglează secreţia de sebum
Sapindus Laurifolius- conţinut bogat in saponina, alternativa 100%  naturala a detergenţilor
Aloe vera sursă bogată de minerale precum calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc, dar este şi printre puţinele surse vegetale de vitamina B12, A, B, C, E şi acid folic- efect antiinflamator si antifungic
Acid glicolic -exfoliant
Acid salicilic- keratolitic