Sun World Newsletter

Scientific Studies

Andrographis paniculata – una dintre cele mai eficiente plante folosite pentru protejarea ficatului

Andrographis paniculata – una dintre cele mai eficiente plante folosite pentru protejarea ficatului

09.04.2014

Atât andrografolidele cât şi alţi compuşi din extractul de Andrographis paniculată au demonstrat în cercetările medicale moderne că au efecte hepatoprotectoare şi hepatostimulatoare.

Andrographis paniculată a adus beneficii clare, consistente şi reproductibile, în afectări ale ficatului induse de alcool (etanol), acetaminofen (paracetamol), tetraclorură de carbon (CCl4), etc. Aceşti compuşi chimici hepatotoxici (alcoolul, paracetamolul) având mecanisme hepatotoxice diferite sugerează că Andrographis paniculată şi constituentele sale nu sunt agent-specifice ci au un spectru larg de efecte hepato-protectoare.

Studiile au mai arătat că preparatele pe baza de Andrographis paniculata:

  •  au fost eficace în infecţia cronică cu virusul hepatitic B,
  •  au avut efecte coleretice semnificative,
  •  au demonstrat acţiuni protectoare împotriva creşterii transaminazelor serice indusă de consumul îndelungat sau excesiv de alcool
  •  au dus la o îmbunătăţire a structurii histologice a ficatului, stimulând regenerarea hepatică

De asemenea studiile au arătat că extractul de Andrographis paniculatA şi andrografolidele au efecte hepatoprotectoare comparabile sau chiar superioare silimarinei. 

 

Extractul standardizat de Andrographis paniculată este unul dintre cele mai importante extracte din compoziţia Hepaid Forte, contribuind semnificativ la eficientă clinică net superioară pentru protejarea eficientă a ficatului a acestui produs natural. Concluziile pe care studiile clinice actuale le aduc arată că ştiinţă modernă confirmă utilizarea tradiţională a extractului de Andrographis paniculată în aceste preparate hepatoprotectoare, cu  eficienţă deosebită la nivelul ficatului chiar şi în maladii hepatice refractare la medicamente de ultima generaţie. Noi studii clinice multicentrice sunt în desfăşurare pentru a consolida aceste concluzii.

 

Experienţa noastră cu Hepaid Forte până în prezent confirmă şi chiar depăşeşte concluziile acestor studii, dovedindu-se a fi un hepatoprotector NATURAL, FOARTE EFICIENT şi SIGUR.