Sun World Newsletter

Scientific Studies

Anemia feriprivă, un procent alarmant în România!

Anemia feriprivă, un procent alarmant în România!

12.05.2016

În România, 40-60% dintre copii cu vârsta mai mică de 5 ani și 1 din 4 școlari sunt diagnosticați cu anemie.

Deficitul de fier este de trei ori mai mare, conform rapoartelor Organizației Mondiale a Sănătății. Pentru copii, impactul acestui deficit poate fi unul deloc de neglijat, care poate duce la retard de creștere, deficiențe neurocognitive, sau afectarea răspunsului imun.

Cei mai expuși copii sunt: sugarii cu greutate mică la naștere (< 2500 g), cei hrăniți cu lapte de vacă sau cu formule de lapte. În special în aceste cazuri, prevenția este obligatorie!

Un copil care este mereu obosit, prezintă dureri de cap, este iritat, are deficit de atenție, lipsă a poftei de mâncare și paloare a pielii, poate suferi de anemie feriprivă.

Majoritatea produselor cu formule obișnuite de fier prezintă dezavantaje majore printre acestea se numără efecte adverse gastrointestinale si biodisponibilitate redusă.

Este nevoie de un produs eficient și care să nu prezinte efecte adverse. Sun Wave Pharma, vă prezintă fierul perfect – Altrifer LDS Junior!

Atât sub formă de picături, pentru copii de până în trei ani, cât și  forma de sirop pentru cei cu vârsta de peste trei ani, Altrifer LDS  este ușor de tolerat  și are un gust foarte bun de căpșuni.