Sun World Newsletter

Scientific Studies

Anti-inflamatorii naturale și sigure

Anti-inflamatorii naturale și sigure

08.09.2015

Se estimează că aproximativ 70% din populaţia globului suferă de dureri cronice, în conformitate cu American Foundation Pain.

La care se adaugă o multitudine de droguri, în special în categoria numită de AINS, sau substanṭe anti-inflamatorii nesteroidiene. Ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve, Naprosyn), diclofenac (Voltaren) şi Celebrex aparţin acestei clase de medicamente. Aceste medicamente sunt concepute pentru a inhiba activitatea a ceea ce este cunoscut ca enzima COX2, un factor major în durere. Această enzimă naturală este secretată de organism  şi este responsabilă  pentru producerea de prostaglandine, care induc durere şi inflamaţie.

Rolul inflamaţiei în durere este destul de simplă. Orice agresiune  poate provoca inflamaţii în ţesuturi. Agresiuni externe cum ar fi arsuri, muşcături, zgârieturi, înţepături, tăieturi şi vânătăi. Nervii pot fi, de asemenea, afectaţi  în mod direct. Toate această activitate este însoţită de durere. Pot exista şi agresiuni interne care pot fi legate de dietă sau rezultatul uzurii. Articulaţiile şi ligamentele , pot deveni ocazional sau cronic inflamate, ducând la durere. Inflamaṭia este acum recunoscut ca un factor-cheie în bolile cronice şi aproape toate degenerative, inclusiv artrită, boli de inimă, astm,  cancer, boli intestinale şi altele. Ideea din spatele medicamentelor  anti-inflamatorii este simplu, de a opri inflamaṭia; a opri durerea.

Anti-inflamatoriile nesteroidiene sunt inhibitori COX-2. Ei pot realiza acest lucru, dar de-a lungul timpului pot provoca  probleme de ficat şi rinichi şi creşte riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral. Un studiu publicat recent arată chiar riscuri mai mari la aceste medicamente. În cadrul studiului cercetătorii danezi au descoperit că utilizarea de AINS în rândul supravieţuitori atac de cord a crescut foarte mult riscul de atac de cord repetat. Acest risc a persistat chiar şi şase luni de la atacul de cord chiar dacă utilizarea de droguri a fost scurtă. (pentru cei care au avut un atac de cord sau accident vascular cerebral, utilizarea AINS prezintă un pericol real.)

Între timp, un studiu recent pe  acetaminofen (paracetamol) au arătat că cei care iau droguri sunt supuşi la un risc crescut de cancer de sânge. Utilizarea acetaminofen este, de asemenea, cauza principala în insuficientă hepatică, în Statele Unite. Deşi acetaminofen nu este un AINS,  prezintă riscuri semnificative pentru sănătate.

Hipocrate a spus „în primul rând nu face  rău.” Acest lucru ar trebui să fie un credo în medicină. Medicamente ar trebui să promoveze viaţa. În parte datorită dezamăgirii tratamentului cu  medicamente, şi în parte datorită convingerii că remediile naturale sunt mai sigure decât cele mai multe produse farmaceutice, mulţi oameni caută remedii naturale pentru a atenua durerea.

Hipocrates a spus  de asemenea, „Lasă hrană să-ţi  fie medicament.” Una dintre cele mai eficiente şi cu efect foarte puternic  anti-inflamator  natural este curcumina, derivat din rădăcina turmeric.

Curcuma este un condiment originar din Asia, utilizat pe scară largă se bucură atât ca produs alimentar cât şi ca, colorant. Curcuma – pudra de curry, şi Curcumina este un compus răşinos extras din rădăcina de turmeric. Intens  studiat pentru puterile sale anti-inflamatorii, Curcumina este dovedit ştiinţific a fi extrem de eficientă în ameliorarea durerii, şi foarte sigur. Ca şi AINS, Curcumina inhibă COX 2. Dar spre deosebire de AINS, aceasta nu face acest lucru în mod selectiv. În schimb, curcumin afectează, de asemenea activitatea altor factori cheie în inflamaţie, incluzând NF-kappaB, factori de transcripţie PPAR gamma, şi 5-LOX. Prin inhibarea activităţii tuturor acestor aspecte ale inflamaţiei, Curcumina oferă activitate mult superioară anti-inflamatoriilor nesteroidiene  şi-ameliorareaza  durerea mai mult şi mai sigur decât cele mai multe droguri.

Rădăcina de ghimbir, un alt condiment comun, conţine, de asemenea un număr semnificativ de agenţi de calmare a durerii, dovedit ştiinţific. Ghimbirul conţine o proteină numită zingibain, care calmează durerea din artrită prin reducerea inflamaţiei. De fapt, activitatea antiinflamatorie a ghimbirului se  compară cu aspirina. Rădăcina de ghimbir se împarte  în două grupe de compuşi cunoscuţi că shaogals şi gingerol. Aceşti compuşi sunt puternic antioxidanţi, contribuind astfel la prevenirea, distrugere celulară prematură din cauza expunerii la toxinele  de mediu şi de produse ale metabolismului. Mai mult, aceşti compuşi sunt agenţi anti-inflamatorii eficace, au dovedit reducerea inflamaṭia. Având în vedere că de oxidarea şi inflamaṭia sunt parte integrantă a tuturor bolilor cronice degenerative, ghimbirul  poate juca un rol-cheie în reducerea riscului de îmbolnăvire.

Multe plante demonstrează  proprietăţi puternice de calmare a durerilor antiinflamatoare. Şi în studiile de toxicitate, plantele anti-inflamatorii demonstrează o mare siguranţă.

E o certitudine că ştiinţă pe bază de plante este în mod semnificativ avansată, iar SunWave Pharma are produse sigure şi eficiente, care vor reduce sau elimina durerea, fără a fi periculoase pentru sănătate.

 COMPOZIŢIA REUMABLOC CAPSULE:

Extracte de

 • Boswellia Serrata 200 mg
 • Curcuma Longa 100 mg
 • Vitex Negundo 50 mg
 • ingiber Officinalis 25 m

COMPOZIŢIA REUMABLOC GEL:

 • ulei de Gaultheria fragrantissima  8%
 • ulei de Cedrus deodara 4%
 • extract de Cinnamomum camphora 4%
 • extract de Mentha piperita 2%
 • ulei de Eucalyptus globulus 1%
 • ulei de Boswellia serrata 0,5%
 • extract de Capsicum oleoresin 0,1 %

COMPOZIŢIA REUMABLOC Liniment

 • Galangal oil   (Alpinia Galanga)  2%
 • Cassia/Cinnamon oil  (Cinnamomum zeylanicum)   5%
 • Wintergreen oil (Gaultheria fragrantissima)  15%
 • Boswellia oil  (Frankinscense oil ) (Boswellia serrata)  12%
 • Cajuput oil (Melaleuca leucadendron.)    3%
 • Clove oil  (Syzygium aromaticum)          2%
 • Menthol (Mentha piperata)           3%
 • Ginger oil  (Zingiber officinale)      1%
 • Camphor  (Cinnamomum camphora )  3%