Sun World Newsletter

Scientific Studies

Ashwagandha (Withania Somnifera)

Ashwagandha (Withania Somnifera)

22.07.2016

Ashwagandha (Withania Somnifera) este o plantă. Rădăcina și fructele sunt folosite pentru a face extracte medicinale.

Ashwagandha este utilizată pentru tratarea artritei, anxietăţii, tulburări ale somnului (insomnie) şi dureri de spate.

Ashwagandha este de asemenea folosită ca „adaptogen” pentru a ajuta organismul să facă faţă stresului de zi cu zi şi ca un tonic general.

Unii oameni folosesc, de asemenea, ashwagandha pentru îmbunătățirea capacității de gândire, reducerea durerii și edemului (inflamație), precum și prevenirea efectelor îmbătrânirii. Este, de asemenea, utilizat pentru probleme de fertilitate la bărbați și femei, precum și pentru a creşte libidoul.

În medicina Ayurvedică, Indiană, și Unani, Ashwagandha este descrisă ca fiind „ginsengul indian.” Ashwagandha este, de asemenea, utilizată în medicină tradițională africană pentru o varietate de boli.

 

Cum funcţionează?

Ashwagandha conține substanțe chimice care ar putea ajuta la calmarea pacientului, reducerea edemului (inflamației), scăderea tensiunii arteriale și imbunătăţirea sistemul imunitar.

  • Anxietate. Există unele dovezi că Ashwagandha combinată cu respirație profundă și un anumit regim alimentar ar putea reduce simptomele de anxietate.
  • ADHD. Unele cercetări clinice arată că un produs pe bază de plante care conține Ashwgandha poate îmbunătăţi atenţia şi controlul impulsurilor la copiii cu ADHD.
  • Ataxie cerebeloasă. Cercetări preliminare arată ca Ashwagandha, în combinație cu o formă alternativă de medicament, cunoscute ca terapie Ayurvedică ar putea îmbunătăţi echilibrul la persoanele cu ataxie cerebeloasă.
  • Diabet. Există unele dovezi că Ashwagandha ar putea reduce glicemia la persoanele cu diabet zaharat.
  • Colesterol ridicat. Există unele dovezi ca Ashwagandha ar putea reduce nivelul de colesterol la pacienții cu valori crescute ale colesterolului.
  • Infertilitatea masculină. Unele dovezi clinice preliminare sugerează că Ashwagandha ar putea îmbunătăţi calitatea spermei, dar nu numărul de spermatozoizi, la bărbați infertili .
  • Artrită. Exista cercetări preliminare care arata ca Ashwagandha luată împreună cu alte ingrediente, ar putea ameliora simptomele artritei.
  • Boala Parkinson. Cercetări preliminare sugerează că o combinaţie de plante, inclusiv Ashwagandha ameliorează simptomele Parkinson.

 

Doza corespunzătoare de Ashwagandha depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta utilizatorului, de sănătate, precum și multe alte condiții.

Ashwagandha se  regăseşte în Stresclin în cantitatea de 125 mg.