Sun World Newsletter

Scientific Studies

Azadirachta indica (Neem) – Farmacia naturii

Azadirachta indica (Neem) – Farmacia naturii

12.11.2013

Pe numele său latin Azadirachta Indica, copacul de Neem este originar din Asia de Sud şi mai este supranumit “copacul sacru”, “farmacia naturii” sau “panaceu al tuturor bolilor”.

Numele său în limba sanskrita este Arishtha, ceea ce se traduce prin „eliberatorul de boli”. Neem este o plantă cu proprietăţi de regenerare a organismului, întăreşte sistemul imunitar, purifică sângele de toxine, elimina febra, vindecă ulceratiile pielii, elimina ţesuturile străine din organism şi are proprietăţi astringente ce grăbesc vindecarea bolilor. De asemenea, plantă are acţiune antidiabetică dovedită prin stimularea secretiei de insulină de către celulele beta-pancreatice („insulele lui Langerhans”), acţiunea ei fiind asemănătoare cu a sulfonil-ureei şi a clorpropamidei, medicamente de referinţă. În plus, Neem ajută şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar, grav afectat în cazul diabetului.

Este un copac de la care se poate folosi aproape orice parte: frunzele, coaja, seminţele, florile şi fructele. 

Coaja se poate folosi în caz de pierdere a apetitului, oboseală, tuse, infestarea cu viermi intestinali şi ajută la vindecarea rănilor, la combaterea stărilor de vomă, de sete excesivă şi în tratmentul bolilor pielii.

Frunzele sunt folosite pentru îndepărtarea toxinelor, pentru prevenirea daunelor făcute de radicalii liberi, purifică sângele şi de asemenea folosirea lor este benefică în boli ale ochilor şi în caz de muşcături ale insectelor.

Fructele au proprietăţi purgative, antihemoroidale şi antihelmitice. 

Florile sunt astringente şi antihelmitice iar seminţele sunt folosite împotriva viermilor intestinali şi au proprietăţi anti-bacteriene.

Uleiul cuprinde, în principal, trigliceride și cantități mari de compuși triterpenici. Mai conține steroizi (campesterol, beta-sitosterol, stigmasterol) și triterpenoide, dintre care Azadiractina este cel mai bine cunoscut și studiat compus.

Cel mai cunoscut pentru utilizările sale este însă uleiul obţinut prin presare la rece din seminţele copacului de Neem. El este cunoscut ca fiind un ulei nevolatil, cu proprietăţi antiseptice (împiedică creşterea şi dezvoltarea bacteriilor), antifungice (impiedică creşterea şi dezvoltarea fungilor) şi antibacterian (impiedică creşterea şi dezvoltarea bacteriilor) dar şi antiiflamatorii (reduce inflamaţiile şi umflăturile), antipiretice (scade febra), analgezice (înlătură durerea) şi imunostimulante (creşte capacitatea de apărare a organismului în lupta cu infecţiile)

Uleiul si extractul  de Neem are multiple utilizări, fiind folosit pentru îmbunătăţirea sănătăţii părului, pentru a îmbunătăţi funcţiile ficatului, pentru detoxifierea sângelui, pentru echilibrarea nivelului zahărului în sange şi se consideră că nu ar avea efecte secundare.

Extractul  de neem este cunoscut ca putând fi folosit cu succes în tratamentul reumatismului, eczemelor, viermilor inelaţi, “piciorul altetului” (micoza piciorului), psoriazis, negi, răni cronice sifilitice, răni ale pielii infectate sau care care se vindecă greu precum şi pentru tratarea altor infecţii ale pielii.

Beneficiile extractului de neem

Datorită proprietăţilor sale, extractul de neem se utilizează frecvent în diverse produse pentru piele pentru că utilizatorii să aibă un ten curat şi sănătos, fără acnee şi fără urme lăsate de coşuri. Toate aceste beneficii le puteţi regăsi în produsul Acneaid.

Acneaid capsule

Conţine:

  • Extract de Frunze Azardirachta indica 75mg
  • Extract de coaja Azardirachta indica 75 mg
  • Extract de Rubia cordifolia 75mg
  • Haridra -Extract de Curcuma Ionga 75mg
  • Harda – Extract de Terminalia chebula 75mg
  • Khadira -Extract de Acacia catechu 50mg

Recomandări:

  • Acnee vulgară
  • Acnee rozacee

Mod de utilizare:

  • 2 capsule/ zi dimineata şi seara