Sun World Newsletter

Scientific Studies

Bacopa monnieri pentru o minte ageră

Bacopa monnieri pentru o minte ageră

10.12.2013

Regenerează celulele nervoase

Planta se mai numeşte isop de apă şi are florile albe sau albastre, iar frunzele ovale şi de culori diferite, în funcţie de cantitatea de lumină pe care o primesc. Cu o compoziţie chimică foarte complexă, bacopa monnieri a fost obiect de studiu al unor cercetări ştiinţifice, care au demonstrat eficienţa ei în prevenirea şi ameliorarea multor afecţiuni, mai ales ale sistemului nervos. Astfel, planta s-a dovedit extrem de benefică în îmbunătăţirea capacităţilor mentale, în special în cazul persoanelor în vârstă. Este recomandată pentru încetinirea maladiei Alzheimer, dificultăţilor de vorbire, deficitului de atenţie, tulburări de memorie şi epilepsiei. De asemenea, este utilă în tratamentul anxietăţii, depresiei, senilităţii şi deficitului de atenţie. Bacopa reduce stresul şi neliniştea, e un excepţional neurotrofic şi tonic nervos, are proprietăţi sedative şi antispasmodice.

Previne îmbătrânirea precoce

Studiile au mai arătat că planta previne îmbătrânirea celulară, fiind un puternic antioxidant, şi ajută în cazul afecţiunilor cardiace şi al artritei.
De asemenea, are capacitatea de a îmbunătăţi modul de funcţionare a sistemului imunitar. Recent, specialiştii au demonstrat că bacopa stimulează şi funcţia tiroidă.
Indiferent de modul cum este utilizată, planta nu are efecte toxice, reacţii adverse sau interacţiuni cu alte medicamente.

Brahmi(BACOPA MONNIERA EXTRACT) pentru protecţia tenului 

In Ayurveda este planta Nr 1 fata de stresul oxidant si fata de agresivitatea agentilor externi. Reduce cu 60% sensibilitatea(receptivitatea) pielii la toti factorii externi iritanti (smogul orasului, razele UV, fumul de tigara, detergenti, acizi s.a.). Calmeaza roseata si iritatiile pielii.

Toate aceste beneficii le puteţi regăsi în produsul STRESCLIN DERMA

Denumire stiintifica planta

Mg

Pudră de Curcuma longa

250 mg

Extract  de Camellia sinensis (ceai verde), frunze

70 mg

Extract de Bacopa monnieri

35 mg

Extract de Acacia catechu, scoarţă

35 mg

Extract de Convolvulus pluricaulis

30 mg

Extract de Taraxacum officinale, rădăcini

25 mg

Extract de Azadirachta indica, frunze

25 mg

Extract de Psoralea corylifolia, fructe

25 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mod de utilizare – 2 capsule /zi