Sun World Newsletter

Scientific Studies

Carnitina susţine funcţia cardiacă

Carnitina susţine funcţia cardiacă

21.05.2014

Carnitina joacă un rol critic în producerea de energie . Transporta acizii graşi cu lanţ lung în mitocondrii astfel încât să poată fi oxidati ( ” arşi ” ) pentru a produce energie . Transporta de asemenea şi compuşii toxici generaţi din oxidare din aceaste organite celulare pentru a preveni acumularea lor . Având în vedere aceste funcţii-cheie , carnitina este concentrată în ţesuturi , cum ar fi muşchii scheletici şi cardiac,  care utilizează acizi graşi că un combustibil alimentar.

Unele dintre afecţiunile în care carnitină poate ajută sunt grave . Boli şi afecţiuni grave necesită tratament medical convenţional , însă , uneori, medicul ar putea propune un supliment 

Angina – carnitina poate fi utilizată împreună cu tratamentul convenţional pentru angină pectorală stabilă . Mai multe studii clinice arată că L-carnitină şi propionil – L – carnitină pot ajută la reducerea simptomelor de angină pectorală şi de a îmbunătăţi capacitatea de efort.

Infarct miocardic – carnitina poate ajuta, alături de medicamente convenţionale , după un atac de cord . Persoanele care iau suplimente de L- carnitină la scurt timp după un atac de cord ar putea fi mai puţin susceptibile de a avea un alt infarct, de a prezenta dureri în piept sau un ritm cardiac anormal , sau de a dezvolta insuficienţă cardiacă . Tratamentul cu carnitină orală poate îmbunătăţi , de asemenea, slăbiciunea musculară . Carnitina ar trebui să fie utilizată împreună cu medicamente convenţionale sub supravegherea medicului .

Insuficienţa cardiacă – carnitina poate ajuta la reducerea simptomelor de insuficienţă cardiacă şi de a îmbunătăţi capacitatea de efort la persoanele cu insuficienţă cardiacă .

Suncord conţine o doză optimă de carnitină , care , împreună cu medicamente convenţionale susţine funcţia cardiacă .

 Source: Carnitine (L-carnitine) | University of Maryland Medical Center