Sun World Newsletter

Scientific Studies

Castanul sălbatic, un „depozit“ de sănătate

Castanul sălbatic, un „depozit“ de sănătate

16.02.2015

 

Prescrise chiar de Hipocrate

Folosită de mii de ani ca aliment graţie căruia organismul traversează cu bine perioadele de iarnă capriciosă, castana a fost recomandată cu succes de Hipocrate în reţetele sale străvechi, dar a apărut şi pe lista celor peste 600 de plante şi fructe cu puteri vindecătoare a grecului Dioscoride. Preparatele din seminţe de castan sălbatic constituie remedii eficiente de prevenire şi de combatere a multor afecţiuni ca varicele, flebitele, trombozele, ulcerele varicoase la picioare, crampele dureroase, insuficienţa venoasă şi limfatică, dar şi hemoroizii. De asemenea, cresc tonusul capilarelor fragile şi contribuie la vindecarea hematoamelor, a vânătăilor şi a luxaţiilor.
Castana este bogată şi în vitaminele B1 şi B2 şi conţine vitamina C în aceeaşi cantitate ca şi citricele, adică 50 mg la 100 g de miez, dar şi mult amidon, suportat bine mai ales de cei suferinzi de stomac.

Extractul de castane intensifică fluxul sangvin. Castanele decojite, uscate şi măcinate ascund nebănuite calităţi vindecătoare, prezentând proprietăţi antiinflamatoare, vasodilatatoare, flebotonice, antiedematoase, anticoagulante şi fluidizante sangvin, decongestive, hemostatice şi antiexudative venoase. Aceste proprietăţi sunt datorate, în principal, conţinutului în escina, cumarine şi flavonoide. Acţionează cu efecte directe în afecţiuni venoase şi la întărirea pereţilor vaselor capilare fragile.

Cercetătorii francezi au demonstrat că escina pură acţionează împotriva edemelor şi a inflamatiilor, intensifica fluxul sangvin prin artere şi vene, măreşte rezistenţă la presiune a vaselor de sânge şi scade permeabilitatea capilară. În plus, escina ameliorează crizele reumatice şi durerile sciatice, spondiloză şi hernia de disc. Un efect aparte s-a constatat în protejarea organismului împotriva acţiunii radicalilor liberi, implicaţi în bolile canceroase şi cardiace.

De asemenea, se constată efecte favorabile în tratarea hemoroizilor, a tromboflebitei, a varicelor şi a unor afecţiuni dermatice. Esculozida din scoarţă ramurilor măreşte rezistenţă vasculară şi scade permeabilitatea pereţilor vaselor capilare. În plus, are proprietatea de a absorbi radiaţiile ultraviolete de tip B care pot provoca apariţia eritemelor. Experimente recente au arătat că esculozida are efecte bune în tratamentele pentru varice şi hemoroizi, precum şi în hipertrofia prostatei, uşurând mictiunile.

Toate aceste beneficii le puteţi găsi în Endolex Forte , un excelent venotonic şi vasculoprotector.

Se absoarbe rapid la nivelul mucoasei intestinale şi nu provoacă dureri gastrice.

Recomandări:

  • Ajută la funcționarea normală a venelor, capilarelor și vaselor limfatice
  • Contribuie la menținerea tonusului normal al pereților vasculari

Mod de utilizare:

  • Se administrează 1 capsulă/zi