Sun World Newsletter

Scientific Studies

Ce este Fosfatidilserina?

Ce este Fosfatidilserina?

23.09.2016

Din punct de vedere tehnic, aceasta este un amino – fosfolipid încărcat negativ – un tip de grăsime care formează între 2 și 10 procente din totalul celulelor grase din corpul uman.

Fosfatidilserina se gaseste in fiecare celula a corpului cu un procent estimat de 60 de grame prezent în corpul tău chiar acum.

Aproximativ jumătate din acest total se gaseste in creier (in primul rand in membranele celulare ale neuronilor).

Aportul mediu zilnic din alimente în țările occidentale este de aproximativ 130 mg.

Anterior, aceasta a fost obținută din creierul de vacă. Metodele curente de producție folosesc soia ca sursa lor principală.

Cum funcționează Fosfatidilserina?

Primul lucru de  înțeles despre este faptul că acesta este capabil  dea traversa bariera hemato-encefalică destul de ușor. Odată ce acest lucru se întâmplă, Fosfatidilserina se leaga cu neurotransmitatorii si permite creierului să metabolizeze glucoza mai eficient.

Acest ajută, de asemenea pentru a spori comunicarea dintre celulele creierului. Acesta poate crește fluiditatea membranelor celulare la nivelul neuronilor care au fost deteriorati anterior sau suferă semne de vârstă inaintată.

Acești neuroni devin apoi reîmprospătati și capabil de a primi și de a trimite mesaje la un ritm mai rapid din nou. Fosfatidilserina permite, de asemenea, creierului sa restabilească mai ușor aprovizionarea neurotransmitatorului cheie – acetilcolină.

De asemenea, există dovezi care sugerează că ajuta creierul sa produca Dopamina, un alt neurotransmitator cheie, care este important într-o varietate de procese cognitive, cum ar fi starea de spirit.

Beneficiile Fosfatidilserinei:

Avantajul principal al Fosfatidilserinei este că va stimula memoria și cognitia. Aceasta include, de asemenea, o extindere a capacității și chiar o viteză îmbunătățită de a-si aminti informatii.

Un număr de utilizatori, de asemenea, indică faptul că suplimentarea ajută să le dea mai multă energie mentală, împreună cu o mai bună focalizare și concentrare.

Beneficiile acestui supliment sunt considerate a fi pe termen lung si poate chiar a incetini procesul de imbatranire a creierului.

Fosfatidilserina poate fi, de asemenea reparatorie dacă ați experimentat anterior traumatisme craniene, accident vascular cerebral, consum excesiv de alcool sau abuz de substante.

Există, de asemenea, o serie de beneficii terapeutice pentru acest supliment. O mulțime de dovezi care arată că acest reducerea nivelului de stres și de anxietate.

De fapt, ca urmare a creșterii producției de Dopamina este destul de probabil să fie responsabila pentru inducerea unui sentiment general de bunăstare și îmbunătățirea starii de spirit în general.

Fosfatidilserina se găsește în NEUROVERT – un produs pentru pacienții care au nevoie de un tonic pentru creier.