Sun World Newsletter

Scientific Studies

Ce nu ştiai despre calciu…

Ce nu ştiai despre calciu…

11.11.2014

Calciul intervine în procesul de creştere şi dezvoltare a sistemului osos, reduce riscul fracturilor, previne apariţia osteoporozei, intervine în coagularea sângelui. Are un rol important în transmiterea impulsurilor nervoase şi participă la contracţia şi relaxarea musculaturii. Reglează deasemenea nivelul hormonilor şi intervine în imunitate.

Fiind cel mai prezent mineral din organismul uman, calciul reprezintă 1,5% din greutatea corporală. Absorbţia calciului în organism, este dependentă de prezenţa vitaminei D3. În lipsa acesteia procesul absorbţiei este deficitar.

În general doar 40%  din cantitatea de calciu ingerată va fi absorbită intestinal, fiind influenţată negativ de multipli factori precum mesele bogate în grăsimi, aport excesiv de sodiu, consumul de cereale, diverse medicamente, sezonalitatea (scade în lunile septembrie-martie). Noile tehnologii farmaceutice dezvoltate recent, au făcut posibilă realizarea unui preparat cu calciu pentru copii, ce reuşeşte să depăşească toate barierele enunţate mai sus.

Sun Wave Pharma vă pune la dispoziţie formula 4 Bones Junior, ce reprezintă un sirop cu calciu lipozomal, cu cea mai mare biodisponibilitate dintre toate formulele de calciu. Absorbţia acestui preparat, nu este influenţată de prezenţa vitaminei D3 şi nici de interacţiunea cu diverşi constituenţi alimentari, alte minerale sau medicamente. 

4 Bones Junior este uşor acceptat de cei mici, având un gust foarte plăcut de căpşuni. Se administrează în doze mici, fiind eficient în prevenirea şi corectarea carenţelor de calciu.