Sun World Newsletter

Scientific Studies

Cercetarea medicală face paşi importanţi în combaterea bolii Alzheimer

Cercetarea medicală face paşi importanţi în combaterea bolii Alzheimer

28.04.2014

Teoria, numită  „orchestrated objective reduction” (Orch OR), a fost publicată iniţial  la mijlocul anilor 1990, de fizicianul şi matematicianul Sir Roger Penrose in colaborare cu anestezistul Stuart Hameroff. Cei doi cercetatori sugerau că operaţiile vibraţionale cuantice din microtubuli erau „orchestrate” de impulsurile sinaptice sosite în neuroni şi de memoria stocată în microtubuli şi finalizate prin ceea ce Penrose numea „objective reduction”; de aici, numele de „Orch OR.”

Microtubulii sunt componente majore ale scheletului structural al celulelor. Teoria Orch OR a fost intens criticată încă de la început, deoarece, conform unor sceptici,  creierul era considerat ca fiind prea „cald, umed şi zgomotos” pentru ca asemenea procese cuantice fine şi precise să poată avea loc în mod eficient. Totuşi, dovezile arată că poate exista coerenţă cuantică „caldă” în procese şi structuri ca fotosinteza realizată de plante, orientarea în zbor de care este capabil creierul păsărilor, simţul olfactiv al omului şi microtubulii neuronilor din creier.

Descoperirea recentă a vibraţiilor cuantice la temperaturi „calde” în microtubulii din neuronii , descoperire realizată de o echipă condusă de Anirban Bandyopadhyay, actualmente la MTI,  sprijină teoria celor 2 savanţi şi sugerează că şi ritmurile EEG derivă din vibraţiile microtubulilor de nivel mai profund. 

În plus, lucrările unor specialişti de la Universitatea din Pennsylvania sugerează că anestezia, care aboleşte starea de conştienţă în mod selectiv, fără a influenţa activităţile cerebrale non-conştiente, acţionează prin intermediul acestor microtubuli. Experimente clinice de stimulări cerebrală de scurtă durată, la frecvenţa de rezonanţă a microtubulilor, prin vibraţii mecanice cu frecvenţa în domeniul megahertzilor, stimulări realizate prin ecografie transcraniană, au arătat că acest tratament îmbunăţeşte starea de spirit a subiecţilor şi ar putea fi util în combaterea bolii Alzheimer  şi a efectelor leziunilor cerebrale. De un real sprijin in combaterea bolii Alzheimer, se bucura pacientii si un urma tratamentului cu Alzovert. 

 

Sun Wave Pharma aduce în atenṭia comunităţii medico-farmaceutice produsul ALZOVERTo capsulă conţinând 100 de mcg de huperzina A, extract purificat 99% din Huperzia serrata. ALZOVERT se administrează în doză de o capsulă pe zi şi este indicat pentru tulburările de memorie, tulburările cognitive, boală Alzheimer şi demenţă vasculară.

 

Cercetările medicale și studiile clinice au subliniat faptul ca huperzina-A este benefică în tratamentul unor boli și afecțiuni asociate cu neurodegenerarea, cum ar fi miastenia gravis si boala Alzheimer. Într- un studiu recent , șaizeci de pacienti de vârstă mijlocie și vârstnici cu tulburari cognitive, au primit huperzina- A sau un placebo pentru o perioadă de șaizeci de zile. Au fost efectuate evaluarile fiziologice și testarea psihologică atât dinainte cât și după tratament pentru acești pacienți , iar cercetătorii au descoperit că pacienții care au fost tratați cu huperzina A au inregistrat o ameliorarea a capacitatilor cognitive de la 43 la 70% . Acest studiu a confirmat, de asemenea, atât eficacitatea, cât  și siguranța administrarii huperzinei A.