Sun World Newsletter

Scientific Studies

CISSUS QUADRANGULARIS – O alternativă sigură și eficientă în tratamentul osteoporozei

CISSUS QUADRANGULARIS – O alternativă sigură și eficientă în tratamentul osteoporozei

29.04.2014

Cissus quadrangularis atrage atenția cercetătorilor din lumea întreagă datorită atributelor sale farmacologice ca : analgezic, anti-inflamator, antioxidant și cu acțiune împotriva efectelor radicalilor liberi, activitate antiosteoporotică și de vindecare osoasă.

Cissus quadrangularis este o plantă perenă din familia strugurilor, cunoscută local ca „strugurele de stepă”. In sanscrită și hindi este referită ca mecanism de reglare a oaselor. Este folosită ca plantă medicinală, cu proprietăți tonice și analgezice. Este deasemenea folosită la vindecarea fracturilor, tendoanelor și ligamentelor, de acolo și denumirea de asthissamharaka – aceea care previne distrugerea oaselor.

Osteoporoza este o bolă a oaselor care duce la creșterea riscului fracturilor.  Face parte din bolile cu risc major ce afectează peste 2000 de milioane de oameni în lumea întreagă. Este o boală cronică, progresivă, asociată cu deteriorarea micro-arhitecturii a țesutului osos care duce la scăderea masei osoase.

Simptome

Osteoporoza în sine este asimptomatică. Este principala consecință a riscului crescut de fracturi osoase. Fracturile ostoporotice nu s-ar produce în mod normal la persoanele sănătoase, deci sunt privite ca fracturi de fragilitate, având loc la nivelul șoldului, încheieturii mâinii, vertebral și costal.

Asupra Cissus quadrangularis s-au efectuat numeroase studii care au dovedit multiple efecte benefice atât cantitative cât și din punct de vedere al accelerării procesului de regenerare osoasă. Fitoestrogenii activi prezenţi în extract accelerează osteogeneza (formarea osului) și contribuie activ în procesul de remodelare osoasăşi refacere a arhitecturii matricii osoase. Datorită antioxidanţilor prezenţi reduce procesul inflamator.

Renforce are o formulă special concepută pentru stoparea degenerării osteoporotice. 

Fiecare capsulă de Renforce conţine:

  • Extract de Cissus quadrangularis  -250mg
  • Extract de Emblica officinalis  -100mg
  • Izoflavone din Soia  – 50mg

Recomandări:

  • Osteomalacie, osteopenie, fragilitate osoasă, fracturi, osteoporoză.

Doze şi mod de utilizare:

  • Câte o capsulă de două ori pe zi.
  • Capsulele se înghit, cu un pahar cu apă după masă.