Sun World Newsletter

Scientific Studies

COENZIMA Q10

COENZIMA Q10

25.07.2016

Co-Q10 este necesara tuturor celulelor din organism in vederea producerii de energie si este  extrem de importanta la nivel muscular. Inima este si ea constituita in mare parte din muschi si este un mare “consummator” de coenzima Q 10. Cand nivelul Co- Q10 este redus, celulele nu pot produce energia necesara (adecvata cerintelor), functioneaza mai putin bine si apare suferinta celulara.

Statinele pot reduce nivelul de colesterol cu 40-50% , reduc insa, in aceeasi masura,  si nivelul de Co Q10 – acesta scade mult mai repede. De fapt, tratamentul cu statine poate injumatati nivelul sanguin de Co Q10 in numai 2 saptamani. Daca scaderea nivelului de Co-Q10 poate sa nu creeze probleme celor sanatosi, poate insa agrava afectiunile cardiace ale anumitor pacienti. Ca rezultat, in  Canada de exemplu, cei care comercializeaza statine sunt obligati sa mentioneze un avertisment : statinele pot afecta serios nivelul sanguin de Co Q10, ceea ce poate duce la lezarea fuctiei cardiace  la pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva.

Important,suplimentarea de Co-Q10 a demonstrat mentinerea nivelului sanguin normal al acesteia, fara a diminua efectul de reducere a colesterolului al statinelor. Un studiu a demonstrat ca o combinatie de simvastatin cu 60mg de Co Q10 aduce beneficii la nivel cardiac mai mari comparative cu administrarea de simvastatin singur. Suplimentarea de Co-Q10 la tratamentul cu statine este extrem de importanta in cazul celor care au hipercolesterolemie  familiala,  insuficienta cardiaca sau au peste  65 de ani.

Procor Forte contine doza optima de Coenzima Q 10, necesara pacientilor sub tratament cu statine. In plus, Procor Forte contine Seleniu si riboflavina (vitamin B2), necesare bunei functionari cardiace.