Sun World Newsletter

Scientific Studies

COENZIMA Q10

COENZIMA Q10

09.12.2013

Statinele pot reduce nivelul de colesterol cu 40-50%  ,reduc însă, în aceeaşi măsură,  şi nivelul de Co Q10 – de obicei mult mai repede. De fapt, tratamentul cu statine poate înjumătăţi nivelul sanguin de Co Q10 în numai 2 săptămâni10. Dacă scăderea nivelului de Co-Q10 poate să nu creeze probleme voluntarilor sănătoşi 11, poate însă agrava afecţiunile cardiace ale pacienţilor12. Că rezultat, în  Canada de exemplu, cei care comercializează statine sunt obligaţi să menţioneze un avertisment : pot afecta serios nivelul sanguin de Co Q10, ceea ce poate duce la lezarea fuctiei cardiace  la pacienţii cu insuficientă cardiacă congestivă.

Suplimentarea de Co-Q10 a demonstrat menţinerea nivelului sanguin normal al acesteia, fără a diminua efectul de reducere a colesterolului al statinelor13. Un studiu a demonstrat că o combinaţie de simvastatin cu 60mg de Co Q10  aduce beneficii la nivel cardiac mai mari comparative cu administrarea de simvastatin singur 14. Suplimentarea de Co-Q10 la tratamentul cu statine este extrem de importantă în cazul celor care au hipercolesterolemie  familială,  insuficientă cardiacă sau au peste  65 de ani.15

Procor Forte conţine doza optimă de Coenzima Q 10, necesară pacienţilor sub tratament cu statine. În plus, Procor Forte conţine Magneziu şi vitamina B6, necesare bunei funcţionari cardiace.