Sun World Newsletter

Scientific Studies

Colagenul, o proteină UNICĂ

Colagenul, o proteină UNICĂ

21.07.2016

Este deja demonstrat că bolile articulaţiilor nu mai sunt de mult timp o problemă a persoanelor în vârstă. Articulaţiile dureroase, inflamate şi înţepenite, afectează tinerii din ce în ce mai des.

Tratamentul cu antiinflamatoare rezolvă doar parţial problemele articulare reducând durerea pe moment, însă nu acţionează asupra cauzei, durerea putând să reapară oricând.

De-a lungul ultimilor ani, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că tipul II de collagen poate încetini sau chiar opri dezvoltarea artritei. Cercetătorii de la Harvard Medical School au arătat că acest tip de colagen poate ajuta la prevenirea degenerării articulaţiilor, iar suplimentarea dietei cu colagen de tip II pe termen lung poate conduce la întărirea articulaţiilor.

Colagenul este o proteină unică, găsindu-se într-o cantitate destul de mare în corpul omenesc.
Colagenul sprijină corpul din multe puncte de vedere, pornind de la susţinerea vaselor de sânge până la cea a pielii, colagenul reprezintă 95% din cartilajul nostru articular.

Colagenul hidrolizat (are o greutate molecular mică ceea ce înseamnă că este absorbit în proporţie de 70-90%). Colagenul hidrolizat tip II oferă un grad ridicat de condroitin sulfat A, care este cel mai efficient antiinflamator, fără efecte secundare, ce îmbunătățește structura și funcționalitatea articulară și contribuie de asemenea la reducerea durerilor.

O dată ce corpul obține noi depozite de colagen, se pot observa îmbunătățiri la nivelul mai multor sisteme și organe: tonus muscular, tonifiere piele, reconstrucţia şi consolidarea articulaţiilor etc. Problemele cronice care se pot îmbunătăţii includ artrita ,osteoporoza, hipertensiunea arterial,oboseala cronică.

Colagenul hidrolizat tip II din Muvon se asimilează rapid şi este stimulat şi potenţat de glucozamină şi vitamina C, care pe de o parte îmbunătățește asimilarea colagenului, iar pe de altă parte stimulează sinteza de collagen nou în organism. În plus, Muvon se dizolvă ușor în apă călduță şi are gust plăcut.