Sun World Newsletter

Scientific Studies

Concept inovator pentru eficiență și siguranță în managementul colicilor la sugari

Concept inovator pentru eficiență și siguranță în managementul colicilor la sugari

26.01.2015

 

Un copil cu colici este descris ca fiind un copil care, în condiții de sănătate și bine hrănit, are momente de iritabilitate, agiție și/sau plâns cu o durată mai mare de trei ore pe zi, în mai mult de trei zile pe săptămână, pentru o perioadă de trei săptămâni Deşi nu se cunoaşte exact cauza,  cercetările au concluzionat că pot exista mai mulți factori considerați a fi cauze posibile ale colicilor, studiile susținând teoria unor dezechilibre ale florei intestinale.

Sugarii cu colici prezintă modificarea microbiotei, acest lucru însemnând mai puține specii de Lactobacillusși mai multe bacterii gram-negative. Studiile clinice atestă că administrarea de probiotice reduce incidența colicilor infantile.

Administrarea de probiotice homofermentative reduce semnificativ durata plânsului la sugarii cu colici comparativ cu placebo. Acest lucru se datorează faptului că acestea au capacitatea de a înlocui și antagoniza bacteriile patogene, deasemenea nu produc gaze, spre deosebire de alte bacterii. Pentru a fi eficiente în managementul colicilor la sugari acestea trebuie să poată traversa barierele fizico-chimice ale tractului digestiv, să adere la mucoasa intestinală.  

Bio Sun Colic, conţine două tipuri de tulpini homofermentative identice cu cele ale tractului digestiv al nou-născutului, care au o activitate antagonistă asupra unui spectru larg de bacterii patogene, efect anti-inflamator, fără balonare și inducție de gaze, rată de supraviețuire a tulpinilor mai mare de 95% după expunerea la condiții similare cu cele din tractul gastro intestinal al sugarului.