Sun World Newsletter

Scientific Studies

Curcuma longa (Sofranul-indian), planta ce ofera beneficii pentru piele

Curcuma longa (Sofranul-indian), planta ce ofera beneficii pentru piele

15.10.2013

În multe ţări ale lumii sofranul-indian este cunoscut drept condiment. Planta uimeşte prin bogăţia ei în antioxidanţi. Are deasemenea proprietăţi  antivirale, antibacteriene, antifungice, anticarcinogenice, anti-inflamatorii. Este încărcat cu substanţe nutritive: proteine, fibre alimentare, niacin, vitamina C, vitamina E, vitamina K, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier magneziu şi zinc.

Datorită tuturor acestor factori Curcuma este folosită în multe afecţiuni.

Principalul avantaj al acestei plante este că reprezintă un antiseptic natural, de aceea este folosită în tratamentul arsurilor, tăieturilor minore, ajută la vindecarea unor afecţiuni ale pielii, a rănilor, inflamatiilor. Este un bun detoxifiant, ajută în eliminarea substanţelor chimice nocive din organism şi a toxinelor. Folosirea acestui supliment în fiecare zi poate întări rezistenţă organismului la boli şi poate consolida sistemul imunitar. Conform cercetătorilor, praful miraculos de curcumina are un rol important în regenerarea celulară, în încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, în stimularea metabolismului.

În ultimii ani mulţi oameni suferă de afecţiuni la nivelul pielii datorită unui stil de viaţă necorespunzător pe care îl duc, la care se adaugă poluarea mediului şi stresul. Pentru astfel de afecţiuni sofranul-indian este un remediu excelent. Poate fi utilizat pentru uz intern sau extern (cu aplicaţie locală). Sofranul-indian este o plantă foarte bună pentru vindecarea acneei şi a dermatitei seboreice. Aceaste afecţiuni sunt o adevărată problema pentru oameni şi crează un aspect neatrăgător al pielii. Cu ajutorul acestei plante leziunile acneice pot dispărea , ea ajutând şi la reducerea excesului de sebum. Introducerea acestui supliment  în fiecare zi ajută la iluminarea fetei, a tenului în general. În lunile de vara soarele prea puternic contribuie la pigmentarea şi uscarea pielii, cu ajutorul pulberii pielea este hidratata şi pigmentarea redusă.

Deci , ca urmare a mai multor studii curcuminul lucrează în mai multe feluri întâi, protejează împotriva daunelor radicalilor liberi deoarece este un puternic antioxidant , reduce inflamația prin scăderea nivelurilor histamine și posibil prin creșterea producerii de cortizon natural de către glandele suprarenale, protejează ficatul de mai mulți compuși toxici si nu in ultimul rand  reduce aglomerarea trombocitelor, ceea ce îmbunătățește circulația.