Sun World Newsletter

Scientific Studies

20.05.2017

Cyanocobalamin VS metilcobalamina.

 

Ciancobalamina este cea mai frecventă formă de supliment a vitaminei B12, dar este posibil să descoperiți că această formă de vitamină B12 nu apare, de fapt, în plante sau țesuturi animale. Cu alte cuvinte, în afară de ciancobalamină sintetizată chimic pe care o întâlniți că B12 în majoritatea suplimentelor de vitamine, va fi extrem de greu să găsiti acest compus în natură (de fapt, nu ați putea să îl găsiti). După cum sugerează și numele, ciancobalamină conține o moleculă de cianură. Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu cianura ca o substantă otrăvitoare. Deși cantitatea de cianură dintr-un supliment normal B12 este mică și din punct de vedere toxicologic văzută ca nesemnificativă, corpul dumneavoastră va trebui să elimine acest compus. Această indepărtare se realizează prin sistemele de detoxifiere cu substanțe precum glutation care sunt foarte importante pentru eliminarea cianurii.

În comparație cu ciancobalamină, se pare că metilcobalamina este mai bine absorbită și retinută în cantităti mai mari în țesuturi. În termeni simpli, metilcobalamina este folosită mult mai eficient. În general, metilcobalamina este folosită în principal în ficat, creier și sistemul nervos.

Metilcobalamina este forma specifică a B12 necesară pentru sănătatea sistemului nervos. Din acest motiv ar trebui să fie prima formă de B12 atunci când se dorește optimizarea stării de sănătate a sistemului nervos cu suplimentarea cu vitamine. Semnele privind o posibilă deficientă a B12 în sistemul nervos ar putea include amorteală, furnicături, pierderea simțului tactil, senzații de arsură, crampe musculare, durere la nivelul nervilor și încetinirea reflexelor.

Metilcobalamina se găseste în doză mare în Vitalin Plus, cel mai bun produs pentru pacienții cu deficientă de vitamina B12.