Sun World Newsletter

Scientific Studies

DIGESTIA şi INDIGESTIA

DIGESTIA şi INDIGESTIA

10.02.2014

La om procesul de digestie începe în gură se continuă apoi în stomac si ulterior in intestinul subțire, absorbția hranei producându-se numai la nivelul intestinului subțire (cu exceptia alcoolului care se absoarbe inca din stomac!). Digestia completa dureaza, dupa natura hranei ingerate, aproximativ 33 – 42 ore iar scopul ei este acela de a transforma toate substanţele complexe din alimente în substanţe simple, cu moleculă mica – nutrimente- care pot fi absorbite din intestine si utilizate de catre organism.

Secretiile digestive care contribuie la digestie sunt:

  • SALIVA
  • SUCUL GASTRIC
  • SUCUL PANCREATIC
  • BILA
  • SUCUL INTESTINAL

Toate aceste secreţii (cu excepţia bilei) sunt bogate în mod normal în enzime digestive, şi asigura digerarea hranei.

Însă, pe măsură ce îmbătrâneşte, organsimul nostru secretă din ce în ce mai puţine enzime digestive. Activitatea enzimatică poate fi micşorată şi de stress, boli (acute sau cronice)  sau de epuizare. Simptomele majore care indică o insuficientă enzimatică sunt: arsuri şi regurgitaţii acide, indigestie, senzaţia de greutate în stomac, eructaţii, balonare, gaze, oboseală după odihnă (oboseală cronică), diareea sau constipaţia, intoleranţă la alimente, malabsorbtie, pierderea apetitului, etc

Cauzele principale ale apariţiei indigestiei sunt mesele copioase, mâncatul mult prea repede, fără a mestecă bine alimentele, mâncărurile gen fast-food sau cele care conţin foarte multe grăsimi, consumul excesiv de alcool, fumatul, mâncărurile foarte picante, traumele emoţionale, anxietatea, stresul, colecistită, gastrită acută sau cronică, pancreatită acută sau cronică, ulcerul duodenal cât şi cel gastric, medicamente precum antibioticele, aspirina şi anti-inflamatoarele nesteroidiene.

Adesea numită şi dispepsie, indigestia este un termen folosit pentru a descrie o senzaţie de saţietate sau disconfort în timpul sau după o masă. Ea poate fi însoţită de arsură sau durere în partea superioară a stomacului.

Ce se poate face în caz de indigestie?

Se pot folosi suplimentele pe baza de enzime digestive care să uşureze digestia şi să permită alimentelor ingerate să înainteze în intestine, după ce au fost desfăcute în molecule mai mici, ceea ce va duce la reducerea până la dispariţie a simptomelor neplăcute ale indigestiei.

ZIMEZ de la Sun Wave Pharma este cea mai completă şi eficientă formulă de enzime digestive, având în compoziţie 12 enzime care ajută la digestia  completă a tuturor alimentelor (proteine, grăsimi, carbohidraţi, fibre vegetale), combătând indigestia şi simptomele asociate unei digestii insuficiente (dureri abdominale, balonare, greaţă, vărsături, regurgitaţii sau senzaţia de plenitudine şi saturaţie precoce) si contribuind la sanatatea intregului organism. Mai multe informatii despre ZIMEZ puteti gasi pe site la sectiunea Produse.