Sun World Newsletter

Scientific Studies

DISFUNCŢIA COGNITIVĂ în Diabetul zaharat

DISFUNCŢIA COGNITIVĂ în Diabetul zaharat

24.10.2014

În timp ce în cazul unei persoane cu diabet zaharat tip 1 sunt afectate anumite abilităţi cognitive precum atenţia, viteza procesării informaţiei, reconstrucţia vizuală a unui eveniment şi flexibilitatea mentală, în diabetul zaharat de tip 2 dezechilibrat sunt puternic afectate funcţiile psihomotorii, viteza de execuţie a unei comenzi şi mai ales memoria.

Un studiu publicat în 2013, în revista Asociaţiei Americane pentru boala Alzheimera demonstrat că pacienţii care au prezentat valori mari ale nivelului glicemic au asociat totodată o hiperproducţie de proteine ce a produs un efect toxic la nivel cerebral.

Există studii clinice care au dovedit faptul ca pacienţii diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2 prezintă un risc cu 20% mai mare pentru disfuncţii cognitive uşoare, cu 50% mai mare pentru boala Alzheimer şi de 2,5 ori mai mare pentru demenţă vasculară. Persoanele peste 70 de ani diabetice sunt mai expuse unui infarct cerebral sau unui accident vascular cerebral. 

O treime din AVC apar la pacienţii diabetici, glicemia crescută în momentul depistării  AVC determinând scăderea şanselor de recuperare neurologică.

Introducerea în schema terapeutică a pacienţilor diabetici a produsului Glucolin Fortduce la susţinerea unui  control glicemic optim, şi scade riscul producerii unor evenimente cerebrovasculare majore.

Glucolin Forte – un produs cu o formulă unică ce asigură următoarele beneficii

ü  Asigură scăderea nivelului glicemic prin scăderea cantităţii de glucoză produsă la nivelul ficatului corelat cu creşterea abilităţii organismului de a folosi glucoza

ü  Susţine regenerarea  celulelor beta-pancreatice şi stimuleză producerea de insulină