Sun World Newsletter

Scientific Studies

Dopul de ceară – problema frecventă a urechii

Dopul de ceară – problema frecventă a urechii

20.04.2016

Ceara (cerumenul) este o substanță secretată la nivelul urechii externe, cu rol de a o proteja. Ceara conține o substanță cu efect antibacterian care poate reține corpii străini care pătrund în ureche (praf, mici insecte, etc.).
Dopul de ceară se formează prin îndesarea frecventă (zilnică) a cerii cu bețișoare igienice, purtarea protezelor auditive, purtarea căștilor audio, etc.
Adeseori, dopul de ceară nu prezintă simptome, fiind descoperit întâmplător, la examenul clinic de rutină. Există situații în care apare scăderea de auz (înfundarea urechii), autofonia (perceperea accentuată a propriei voci), auzul de diferite zgomote (țiuit, vâjâit, pocnituri), senzația de prezență a unui corp străin, amețeli și dureri.
Odată diagnosticat, dopul de ceară trebuie extras de către medicul ORL-ist, prin diferite metode.
Ulterior, este esențial să prevenim formarea de noi dopuri de ceară, care poate produce leziuni traumatice ale urechii externe și chiar perforarea timpanului.
Evităm apariția dopurilor de ceară prin utilizarea spray-ului pentru urechi, ideal pentru păstrarea igienei canalului auditiv.
Sun Wave Pharma, Compania Numărul 1 în Domeniul Medicinei Alternative din România, lansează cu mândrie spray-ul OticSun – soluție otică. Acesta are triplă acțiune: antiseptică (previne și/sau înlătură infecțiile), antiinflamatoare (împiedică inflamațiile), antialgică (calmează durerea).
OticSun conține o combinație de uleiuri din plante, cunoscute pentru efectele terapeutice benefice, recomandate pentru a preveni și ameliora afecțiunile uzuale ale urechilor.
OticSun este recomandat în dureri, infecții, iritații la nivelul urechilor și acumularea de cerumen.
Oricând este necesar, folosiți OticSun pentru sănătatea urechii externe.