Sun World Newsletter

Scientific Studies

Efectul Acidului α lipoic asupra mitocondriei

Efectul Acidului α lipoic asupra mitocondriei

16.02.2017

Se estimează că 85% din oxigenul conținut în fiecare respirație este consumat de mitocondrii in fiecare celula a corpului.

Decăderea acestor centre de putere producătoare de energie, la rândul său, se află în centrul celor mai multe patologii legate de vârstă.

In modelele experimentale care examinează teoria mitocondriala de îmbătrânire, s-a demonstrat că celulele microinjectate cu mitocondriile izolate de la animale bătrâne degenerează mult mai repede decât cele microinjectate cu mitocondriile de la animalele tinere.

Vestea bună e că, atunci când este furnizat cu un regim nutritiv care include acidul α lipoic. Se observă o regenerare profundă, inclusiv a funcției metabolice îmbunătățite și o scădere semnificativă a stresului oxidativ.

Acidul α lipoic este un vital „co-factor” pentru reacțiile enzimatice din mitocondrii, contribuind la optimizarea conversiei energiei.

Acidul α lipoic posedă proprietăți unice care încetinesc în mod specific îmbătrânirea mitocondrială prin prevenirea eliberaii de oxidanți mutageni.

Cercetătorii au descoperit că acidul α lipoic îmbunătățește efectele insulinei, metabolismul glucozei și scăde nivelul de glucoză din sange.

Acidul α lipoic suprimă, de asemenea, producerea de molecule de semnalizare de către celulele inflamatorii, în timp ce crește producția de molecule implicate in tonusul vascular, cum ar fi oxidul nitric (eNOS).

Acidul α lipoic din TIOLIN COMPLEX are capacitatea de a combate efectele afectării metabolice şi de a încetini îmbătrânirea celulară.