Sun World Newsletter

Scientific Studies

ESENTIN FORTE –silimarină în bolile ficatului

ESENTIN FORTE –silimarină în bolile ficatului

10.12.2013

De mii de ani, această substanţă naturală este considerată un remediu eficient contra bolilor hepatice. Silimarina măreşte capacitatea celulelor hepatice de a rezista împotriva acţiunii toxinelor, stimulând funcţia de detoxifiere  a ficatului şi funcţia de sinteză a hepatocitelor, mărind capacitatea de regenerare a acestora. Protejează integritatea membranei celulare a hepatocitelor, prin faptul că împiedică pătrunderea în celulele hepatice a unor substanțe hepatotoxice (alcool etilic, substanțe chimice toxice, medicamente cu risc hepato-toxic, toxine rezultate în urma prelucrării alimentelor etc). Totodată Silimarina reduce riscul dezvoltării calculilor biliari și favorizează digestia, fluidificând și eliminând bila.

În bolile hepatice cronice cauzate de un stres oxidativ pronuntat (asa cum sunt steatoza sau ficatul gras alcoolic și non-alcoolic, toxicitatea hepatica indusa de medicamente sau diverse substante chimice, solventi, metale grele, etc), terapiile antioxidante, cum ar fi silimarina, pot avea un efect deosebit de benefic. Tinand cont ca ca ciroza hepatica , ficatul gras non-alcoolic și steatohepatita sunt factori de risc pentru aparitia carcinomului hepatocelular (CHC), iar rezistenta la insulina si stresul oxidativ sunt mecanismele patogenice majore care duc la prejudiciul celulelor hepatice la acești pacienți, se poate vedea cat de importanta este administrarea silimarinei la toti pacientii care au afectiuni hepatice de diverse cauze si in diverse stadii de evolutie.

Silimarina exercită activitate antioxidantă și de stabilizare a membranei celulelor hepatice, promovează regenerarea hepatocitelor, în plus, reduce reacția inflamatorie și inhibă fibrogeneza în ficat. Aceste rezultate au fost stabilite prin studii experimentale și demonstrate in ultimii ani prin studii clinice moderne. Conform studiilor, administrarea pe termen lung a silimarinei a crescut semnificativ durata de supraviețuire a pacienților cu ciroză hepatică indusă de alcool si nu numai. Pe baza rezultatelor studiilor facute folosind metode de biologie moleculară, silimarina poate reduce semnificativ proliferarea celulelor tumorale, angiogeneza, precum și rezistența la insulină. Mai mult decât atât, ea exercită si un efect anti – aterosclerotic.

Silimarina este de asemenea extensiv utilizată în tratamentul hepatitelor virale (în special cea cu virus C) unde a arătat rezultate foarte bune pentru creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu hepatite acute sau cronice. 

ESENTIN FORTE este un supliment alimentar unic în România, care conţine Fosfolipide esenţiale 400 mg şi Silimarină 100 mg in fiecare capsulă. Cel mai mare beneficiu al acestor două hepatoprotectoare combinate într-o singură capsulă este acela că fosfolipidele esenţiale, pe lângă rolul lor benefic la nivelul ficatului, ajută şi la patrunderea silimarinei in celula hepatica, crescând astfel eficienţa hepatoprotectoare a acesteia.

Se recomanda administrarea a 2-3 capsule ESENTIN FORTE pe zi, pentru minim 3 luni.