Sun World Newsletter

Scientific Studies

Extract de Boswellia Serrata- Alege Sănătos!

Extract de Boswellia Serrata- Alege Sănătos!

08.01.2014

Răşina de Boswellia serrata este „tămâia indiană„, fiind cunoscută în orient că şi „olibanum”, iar în occident sub denumirea de ”tămâie”. Există mai multe specii de Boswellia, dar numai patru dintre acestea produc răşină. În Evul Mediu era utilizat pentru tratarea ciumei, în medicină tradiţională chineză se folosea în tratamentul leprei, al cancerului şi al bolilor reumatice, în timp ce medicii hinduşi o recomandau pentru tratarea artritelor şi a colitei ulcerative.

Studiile arată că Boswellia poate reduce inflamația și poate fi utile în tratarea :

  • osteoartritei
  • artrita reumatoidă ( RA )
  • astm
  • boli inflamatorii intestinale

Pe lângă faptul că un sistem eficient anti – inflamator , Boswellia poate fi un analgezic eficace și poate preveni pierderea de cartilaj . 

 

Acţiuni Boswellia: antiinflamator (prin acizii boswelici), analgezic puternic, reduce redoarea matinală (senzaţia de rigiditate musculo-scheletală dureroasă), reduce inflamatiile gastro-intestinale şi leziunile tisulare care apar în colită ulcerativă şi în boală Crohn, antiastmatic (prin inhibarea biosintezei leucotrienelor), imunostimulent, hipolipemiant, hipocolesterolemiant, sedativ.

Indicaţii Boswellia: se utilizează că adjuvant în: poliartrită reumatoidă, reumatism cronic degenerativ (artroze, spondiloză), periatrita scapulohumerala, dureri musculare, nevralgii, colită ulcerativă, boală Crohn, astm bronşic, tumori cerebrale.

Substanţe active din Boswellia: acizi alpha şi betta-boswelici, monoterpene (alpha-thujena), diterpene (incensol, serratol), triterpene (alpha şi betta-amirina), ulei boswelic (alcătuit din cadinen, camfen, olibanol, dipenten, pinen, felandren), etc.

Un studiu publicat în revista Phytomedicine a constatat că 30 de pacienţi cu dureri de genunchi OA care au primit Boswellia au raportat o scădere a durerii şi rigidităţii . Ei au raportat , de asemenea, o creştere a flexiei genunchiului .

Toate aceste beneficii le puteţi regăsii în produsul Reumabloc capsule, un excelent anti-inflamator indicat la pacienţii cu afecţiuni cardio-vasculare, diabet sau tulburări gastrice, ce nu pot beneficia de tratament cu anti-inflamatoare nesteroidiene.

Compoziţie:

  • Extract de Boswellia serrata 200 mg
  • Extract de Curcuma longa 100 mg
  • Extract de Vitex negundo 50 mg
  • Extract de Zingiber officinale 25 mg