Sun World Newsletter

Scientific Studies

Extractul din sâmburi de struguri

Extractul din sâmburi de struguri

05.02.2014

Alte dovezi au arătat că mesopotamienii și vechii egipteni aveau plantații de vin și dețineau măiestria necesară fabricării vinului. Filozofii greci preamăreau puterea vindecătoare a strugurilor, atât ca întreg cât și sub formă de vin. Cultivarea Vitis viniferei, ca și producția vinului, au început în China în timpul dinastiei Han, în secolul al II-lea î.Hr., odată cu importarea speciei din Ta-Yuan. Totuși, după alți autori, vița de vie sălbatică, crescută la munte ca Vitis thunbergii, a fost folosită pentru producerea vinului înainte de secolul al II-lea î.Hr.

Seva viței de vie a fost folosită de vindecătorii tradiționali europeni pentru tratarea bolilor de piele și de ochi. Alte utilizări includ folosirea frunzelor pentru oprirea sângerării, dureri și inflamații ale hemoroizilor. De asemenea, pentru tratarea durerilor de gât au fost folosiți strugurii necopți, iar stafidele au fost folosite pentru tratarea tuberculozei, constipației și setei. În tratamentul cancerului, holerei, variolei, amețelilor, infecților ale pielii și ochilor, boli ale rinichilor și ficatului au fost folosiți strugurii necopți. Au fost dezvoltate și varietăți de struguri fără sâmburi, pentru a atrage consumatorii, însă cercetări recente au arătat că multe dintre propietățile vindecătoare ale strugurilor provin chiar de la sâmburi.

Frunzele și fructele din struguri au fost folosite ca medicament inca din Grecia antică.
Extractul de semințe de struguri este folosit pentru condiții legate  de inima si vasele de sange , cum ar fi ateroscleroza ( rigidizarea arterelor ) , presiunea arteriala si  nivel ridicat de colesterol. Alte motive pentru utilizarea de extract de semințe de struguri sunt complicatiile legate de diabetul zaharat , cum ar fi leziunile oculare, probleme de vedere – degenerescenta maculara (care poate provoca orbire ) , precum și edemul dupa un traumatism sau o interventie chirurgicala .
Extractul de semințe de struguri este , de asemenea, utilizat pentru prevenirea cancerului si vindecarea ranilor .

Cum este folosit ?

Extract de semințe de struguri este preparat din semințe de struguri . Acesta este disponibil în capsulă și forme de tablete .
Studiile arata că unii compuși din extractul  de semințe de struguri poate fi eficace in ameliorarea simptomelor de insuficiență venoasă și reducerea edemelor după un traumatism sau o interventie chirurgicala .
· studii randomizate arata efectele benefice ale extractului de semințe de struguri pentru retinopatia diabetica și de fragilitate vasculară.
· extractul de semințe de struguri contine antioxidanti, care ajuta la prevenirea si deteriorarea celulelor cauzata de radicalii liberi

Un studiu finantat de Institutul National al Cancerului ( NCI ) a constatat ca extractul  din seminte de struguri reduce edemul, care poate aparea dupa radioterapie in cancerul de san . NCI finanțează , de asemenea, studii pentru a evalua dacă extractul de semințe de struguri este eficienta in prevenirea cancerului de san la femeile aflate la menopauza si a cancerului de prostata Toate aceste beneficii le puteti gasii in Endolex, un excelent venotonic si vasculoprotector.

Se absoarbe rapid la nivelul mucoasei intestinale şi nu provoacă dureri gastrice.

Compoziţie Endolex:

  • Fiecare capsulă de Endolex conţine: Extract purificat din sămanţă de struguri (Vitis vinifera) cu minim 80% (Oligomeri procianidolici    – 150 mg)