Sun World Newsletter

Scientific Studies

20.04.2017

 

 

Giardioza este o afecțiune ce nu trebuie ignorată.

Giardioza este o afecțiune ce nu trebuie ignorată.

Parazitozele intestinale au o inciență foarte crescută în rândul copiilor din România. Dintre acestea giardioza este cea mai frecventă la nivel gobal, atingând un procent de 20% la noi în țară.

Simptomele acestei afecțiuni nu sunt deloc de neglijat, parazitozele putând duce la malabsorbția unor nutrienți importanți, ceea ce duce la scădere ponderală, anemie, deficit d vitamine. Adesea apar crampe, diaree, greață și meteorism care pot duce la deshidratare, astenie și intoleranță la lactoză. Copii care sunt infestați suferă adesea de anxietate, cefalee și amețeli având în aceste condiții o performanță scăzută și deficit de concentrare.

Tratamentele de sinteză ce se administrează pot prezenta risc toxicologic crescut, afectaând funcţia hepatică.  Aceste tratamente se recomandă de maxim două ori pe an, rata reinfestării fiind cu mult mai mare.

Există tratamente alternative precum: consumarea plantelor (cicoarea), fructelor (caisele), seminţelor (seminţe de dovleac) cu efecte antihelmintice şi antiparazitare ca atare, această metodă având spectru limitat şi o durată îndelungată pentru a-i întări eficacitatea.

Având la bază 11 plante cu efect antiparazitar şi carminativ, soluţia ideală în cazul parazitozelor intestinale este Wormex.

Tratamentul cu Wormex acționeză foarte eficient împotriva Giardia având ca  rezultat omorârea şi eliminarea paraziţilor intestinali şi a ouălor acestora, reducerea simptomelor asociate parazitozelor intestinale, prevenirea recurenţei  în timpul tratamentului.