Sun World Newsletter

Scientific Studies

Giardioza este o afecțiune ce nu trebuie ignorată

Giardioza este o afecțiune ce nu trebuie ignorată

16.03.2016

Parazitozele intestinale au o incidență foarte crescută în rândul copiilor din România. Dintre acestea giardioza este cea mai frecventă la nivel gobal, atingând un procent de 20% la noi în țară.

Simptomele acestei afecțiuni nu sunt deloc de neglijat, parazitozele putând duce la malabsorbția unor nutrienți importanți, ceea ce duce la scădere ponderală, anemie, deficit de vitamine. Adesea apar crampe, diaree, greață și meteorism care pot duce la deshidratare, astenie și intoleranță la lactoză. Copii care sunt infestați suferă adesea de anxietate, cefalee și amețeli având în aceste condiții o performanță scăzută și deficit de concentrare.

Diagnosticarea giardiozei se face prin efectuarea unui examen coproparazitologic, al cărui rezultat poate fi influenţat de diferiţi factori ce îl pot încadra ca fiind fals negativ, precum: administrarea în perioada cu până la două săptămâni în urmă, a unor medicamente antidiareice, antiacide. Există şi cazuri în care deşi parazitul este prezent în tubul digestiv, nu se poate stabili prezenţa ouălelor acestuia prin această analiză.

În cazul unui rezultat pozitiv, tratamentele de sinteză ce se administrează prezintă adesea risc toxicologic crescut, afectând funcţia hepatică.  Aceste tratamente se recomandă de maxim două ori pe an, rata reinfestării fiind cu mult mai mare.

Exista tratamente alternative precum: consumarea plantelor (cicoarea), fructelor (caisele), seminţelor (seminţe de dovleac) cu efecte antihelmintice şi antiparazitare ca atare, această metodă având spectru limitat şi o durată îndelungată pentru a-i întări eficacitatea.

Având la bază 11 plante cu efect antiparazitar şi carminativ, soluţia ideală în cazul parazitozelor intestinale este Wormex.

Wormex acționeză foarte eficient în Giardia Lamblia și în toate tipurile de parazitoze non sistemice și are ca rezultate omorârea şi eliminarea paraziţilor intestinali şi a ouălor acestora,reducerea simptomelor asociate parazitozelor intestinale, prevenirea recurenţei în timpul tratamentului.