Sun World Newsletter

Scientific Studies

Hameiul (Humulus lupulus)

Hameiul (Humulus lupulus)

21.07.2016

Hameiul (Humulus lupulus) una din plantele cele mai utile in combaterea insomniei

Povestea despre utilizarea hameiului ca planta medicinala pentru somn incepe cu secole în urmă, pe domeniile Europei. Muncitorii culegeau hamei pentru prepararea berii.

Dar, se intampla un lucru interesant :muncitorii adormeau la locul de muncă!

Ar putea fi ceva în hamei, care are efect sedativ, astfel incat culegătorii sa adoarma?

Da. Hameiul contine metilbutenol,ceea ce face ca el sa merite sa fie adaugat pe lista plantelor care induc somnul, pe un loc de frunte.

Din punct de vedere istoric, hameiul a fost utilizat ca medicament tradițional pentru somn, datorita efectului sau calmant, sedativ și hipnotic.

Acum, în epoca moderna, Comisia E, echivalentul Germaniei al Food and Drug Administration US (FDA), și-a dat acordul pentru utilizarea hameiului pentru combaterea insomniei.

Există studii care susțin ca hameiul este una dintre cele mai bune plante pentru somn?

Da, din nou. Studiile arată că hameiul este sedativ .

Studiile arată că, în principal, dacă aveți de gând să folositi hamei ca unul dintre remediile naturale pentru insomnie, cel mai bine este să il combinați cu valeriană.

Aceasta combinatie înseamna mai puțină agitatie, o calitate mai buna a somnului, mai putine probleme de somn, per total un somn mai profund si mai liniștitor. Ar putea insemna si o vigilenta crescuta in timpul zilei, datorita disparitiei oboselii si somnolentei. Inseamna o sanatate mai buna si o stare de bine, precum și o calitate a vietii crescuta.

Este sigur?

In Statele Unite, FDA a dat hameiului statutul GRAS (Generally Recognized As Safe), ceea ce inseamna în general recunoscut ca fiind sigur.

Dormolin Forte contine  450mg extract de valeriana (Valeriana officinalis) si 150 mg extract de hamei (Humulus lupulus), combinatia optima pentru un somn odihnitor.

Dormolin Forte New Dreapta