Sun World Newsletter

Scientific Studies

Huperzina-A – singurul stimulant natural al proceselor cognitive, dovedit ştiinţific

Huperzina-A – singurul stimulant natural al proceselor cognitive, dovedit ştiinţific

20.03.2014

Cercetările medicale și studiile clinice au subliniat faptul ca huperzina-A este benefica în tratamentul unor boli și afecțiuni asociate cu neurodegenerarea, cum ar fi miastenia gravis si boala Alzheimer. Într- un studiu recent , șaizeci de pacienti de varsta mijlocie și vârstnici cu tulburari cognitive, au primit huperzina- A sau un placebo pentru o perioadă de șaizeci de zile. Au fost efectuate evaluarile fiziologice și testarea psihologică atât dinainte cât și după tratament pentru acești pacienți , iar cercetătorii au descoperit că pacienții care au fost tratați cu huperzina A au inregistrat o ameliorarea a capacitatilor cognitive de la 43 la 70% . Acest studiu a confirmat, de asemenea, atât eficacitatea, cat  și siguranța administrarii huperzinei A.

Alte studii au indicat faptul că huperzina A poate avea rezultate pozitive atunci când este utilizata pentru pacientii care sufera de boala Parkinson. De asemenea, este recomandata ca un supliment la persoanele sanatoase pentru a sprijini memoria și puterea cognitivă.
Studii recente efectuate în China au ajuns la concluzia că huperzina A este mai sigură decât multe medicamente pentru memorie care sunt în prezent pe piață. Huperzina A este foarte bine tolerata.

Huperzina A ,extractul activ din Huperzia serrata, actioneaza ca un puternic inhibitor al unei enzime numite acetilcolinesteraza ( AChEI ). Acesta enzima – acetilcolinesteraza descompune un neurotransmitator important, cunoscut sub numele de acetilcolină . Celulele creierului necesita acetilcolina pentru a transmite mesaje între celulele creierului și alte părți alecorpului. Nivelurile reduse ale neurotransmițătorului acetilcolină sunt asociate cu niveluri mai scăzute de activitate cognitiva. Pacientii cu boala Alzheimer au un nivel crescut de acetilcolinesteraza. În plus față de inhibarea acetilcolinesterazei din creier, huperzina A crește efectiv concentrațiile acetilcolină, ceea ce îmbunătățește și mai mult de memoria, procesarea cognitivă și altele functii legate de activitatea creierului.

Sun Wave Pharma aduce în atenţia comunităţii medico-farmaceutice produsul ALZOVERT, o capsulă conţinând 100 de mcg de huperzina A, extract purificat 99% din Huperzia serrata. ALZOVERT se administrează în doză de o capsulă pe zi şi este indicat pentru tulburările de memorie, tulburările cognitive, boală Alzheimer şi demenţă vasculară.