Sun World Newsletter

Scientific Studies

Impactul accidentului vascular cerebral (AVC)

Impactul accidentului vascular cerebral (AVC)

26.01.2015

Caracteristici esenţiale :

1)      Deficit neurologic caractersitic, cu debut brusc

Fața-poate fi deformată pe o parte, persoana nu poate zâmbi ca de obicei sau există modificări la nivelul ochilor ori a membrelor.

2)      Antecedente de hipertensiune arterială, diabet zaharat sau ateroscleroza 

3)      Afectarea memoriei şi a integrităţii neurologice a individului

În Statele Unite, accidentul vascular cerebral rămâne pe locul trei în ierarhia cauzelor de deces, în ciuda scăderii incidentei sale în ultimii 30 de ani. Mai mult de atât, în România la fiecare 20 de minute cineva suferă de un AVC. Motivele precise ale acestui declin nu sunt încă lămurite, dar se pare că un rol semnificativ revine îmbunatăţirii cunoştinţelor de educaţie sanitară privind rolul factorilor de risc (hipertensiune, alimentaţie, fumat, diabet zaharat etc) dar şi al tratamentelor actuale.

În cazul unui AVC, deficitul neurologic ce apare, depinde de vasul care este implicat şi de extinderea eventualelor vase colaterale circulatorii. Cu cât calibrul vasului este mai mare, cu atât accidentul va avea efecte mai însemnate.

Ischemia cerebrală duce la eliberarea unor compuşi excitatori (neuropeptide) ce pot creşte influxul de calciu în neuroni, conducând în acest fel la moartea lor şi accentuând deficitul neurologic.

Din fericire, una dintre moleculele actuale care s-a dovedit a fi eficientă în cazul reabilitării neurologice post AVC este citicolina, aflată în compoziţia Neurovert pe lângă Bacopa monnieri, Ginkgo biloba, acid alfa lipoic, Salvia officinalis şi fosfatidilserină, ingrediente active cu rol demonstrat în recuperarea neurologică post AVC .

 

Neurovert este formula unică şi complexă în terapia de reabilitare post-AVC şi prezintă următoarele beneficii:   

      Administrarea de citicolină în primele 24 de ore de la AVC crește probabilitatea  revenirii complete la normal a pacientului după 3 luni

       Crește parametrii funcției cognitive – capacitatea de organizare, eficiența cognitivă, achiziția de date noi, atenția

       Îmbunătățește semnificativ motivația, inițiativa, interesul dar și propensitatea de a socializa a vârstnicului