Sun World Newsletter

Scientific Studies

Importanṭa sărurilor de calciu în osteoporoză

Importanṭa sărurilor de calciu în osteoporoză

06.01.2014

După vârsta de 30 de ani, femeile şi bărbaţii încep să piardă masă osoasă în mod natural. Prevenirea pierderii lente de masă osoasă şi prevenirea osteoporozei se pot face printr-o dietă bogată în calciu şi vitamina D. Un aport satisfăcător de calciu şi vitamina D este foarte important mai ales pentru femeile în primii ani de la menopauza, când pierderea masei osoase se face într-un ritm mai accelerat.

Majoritatea americanilor iau numai jumătate din necesarul de calciu din alimente. Dacă aportul de calciu din alimente nu este suficient, ar trebui apelat la suplimentele de calciu şi vitamina D organismul are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul. Dacă se pune diagnosticul de osteoporoză, suplimentele de calciu şi vitamina D ar trebui folosite în plus faţă de celelalte medicamente prescrise de specialist.

Calciul se găseşte în multe alimente, cum ar fi:

  • produse lactate ca iaurtul sau laptele
  • sucul de portocale îmbogăţit cu calciu (fortificat) şi în multe vegetale.

Tipurile de suplimente de calciu includ:

  • carbonat de calciu, care conţine 40% calciu elemental (ionic) 
  • citratul de calciu, care conţine 21% calciu ionic.

Deşi conţine o cantitate mai mică de calciu ionic decât carbonatul de calciu, citratul de calciu este mai uşor de digerat şi nu cauzează constipaţie la fel de frecvent că alte tipuri de suplimente de calciu. Gluconat de calciu sau lactat de calciu, care conţin o cantitate mică de calciu ionic. Hidroxiapatita element esenţial regăsit în structura sistemului osos. Aceste suplimente de calciu ar trebui administrate în numărul de tablete care să satisfacă necesarul zilnic de calciu recomandat pentru vârstă şi starea de sănătate.

Produsul 4 Bones conţine 4 săruri de calciu acoperind toate grupele de vârstă.

Vitamina D stabilizată din compoziţia produsului asigură o absorbţie maximă a sărurilor de calciu. Magneziu, mangan, cupru şi zinc susţin întărirea sistemului osos şi asimilarea corectă a calciului.