Sun World Newsletter

Scientific Studies

Importanta Calciului din coaja de ou

Importanta Calciului din coaja de ou

12.01.2016

Calciul este cel mai abundent mineral din corpul nostru.
Cea mai mare parte din calciu se gaseste în oase și dinți, dar este de asemenea important pentru contracția musculară, sinapse neuronale, activitate enzimatica și formarea celulara.

Cojile de ouă de înaltă calitate conțin 27 de microelemente esențiale, dar sunt în mare parte compuse din carbonat de calciu, similar ca forma si structura cu ce a oaselor si a dintilor nostri.

Calciul din coajă de ou reduce durerea din osteoartrita, crește mobilitatea și a opreste pierderea de substanta osoasa la femeile la post-menopauza. ( studiu publicat in 2003 in Jurnalul International de farmacologie clinica de cercetare, condus de J. Rovensky de la Institutul National de Boli reumatismale)

Membranele  cojilor de ouă sunt încărcate cu substanțe cum ar fi glucozamina, acidul hialuronic, condroitin și colagen. Aceste componente sunt cunoscute pentru a îmbunătăți elasticitatea articulațiilor și absorbția șocului.

Mai multi cercetatori din intreaga lume au susținut, de asemenea, că administrarea calciului din coji de ouă poate trata in mod eficient osteoporoza.

Conform cercetatorilor, membranele cojilor de ou ajuta la diminuarea simptomelor asociate OA la nivelul genunchiului (gonartroza). Studiu a aratat ca suplimentele de coajă de ou naturale sunt extrem de benefice pentru reducerea durerii și rigiditatii la nivelul genunchilor. În afară de aceasta, oamenii de stiinta au afirmat, de asemenea că suplimentele realizate din membrană din coajă de ou sunt sigure pentru că nu provoacă efecte secundare nocive ale medicatiei anti-inflamatorii nesteroidiene folosite în timpul tratamentul osteoartritei.

Bonium Maxx  poate fi  utilizat pentru a preveni nivelul de calciu scazut la persoanele care nu primesc suficient calciu din dieta lor. Acesta poate fi folosit pentru tratarea bolilor cauzate de niveluri scăzute de calciu, cum ar fi pierderea de masa osoasa (osteoporoza), fragilitatea oaselor (osteomalacie / rahitism), cu scaderea activitatii glandei paratiroide (hipoparatiroidism), și o anumită boală a mușchilor (tetanie latentă). Acesta poate fi, de asemenea, utilizat si de persoane care intr-o anumita perioada au nevoie de aport suplimentar (de exemplu, femeile  gravide, care alapteaza, sau postmenopauză, persoanele care iau anumite medicamente, cum ar fi fenitoina, fenobarbital, sau prednison).

 

Mod administrare : 1-2 cpr/zi

 

IngredientCantitate%VNR*
Calciu (din coajă de ou)437,5 mg55
Vitamina K245 mcg60
Vitamina D310 mcg200