Sun World Newsletter

Scientific Studies

Imunitatea micuţilor tăi, UN SCUT PREȚIOS

Imunitatea micuţilor tăi, UN SCUT PREȚIOS

01.03.2017

În grija pentru cei mici, imunitatea acestora este fără doar şi poate cel mai important aspect.

Cu un sistem imunitar puternic, îi putem feri pe aceştia de neplăcerile sezonului rece atunci când,  scăderea temperaturilor şi reintrarea în colectivitate determină infecţii respiratorii repetate.

Sistemul imunitar este alcătuit din totalitatea celulelor, moleculelor şi mecanismelor implicate în procesul de apărare şi păstrare a integrităţii organismului. Aşadar acesta are rol de recunoaştere, de a ataca şi distruge, precum şi de a memora fiecare tip de agent patogen care intră în organism.

Despre imunitate este important de ştiut că aceasta se clasifică în: imunitate înnăscută şi imunitate dobândită. Atunci când vorbim despre imunitatea înnăscută ne referim la cea moştenită, ce nu mai poate fi schimbată pe parcursul vieţii. În cazul imunităţii dobândite, vorbim de imunitatea influenţată de factorii externi precum, vaccinul, dietele, factori din mediul înconjurător. Imunitatea înnăscută se împarte în: imunitate specifică şi imunitate nespecifică.

Imunitatea nespecifică este prima linie de apărare a organismului şi include: tegumente, mucosae, cilii şi mucusul din sistemul respirator, temperatura corpului, s.a. ; imunitatea specifică este cea în care organismul reacţionează cu o serie de mecanisme de apărare specifice, spre exemplu, pentru orice agent patogen, anticorpii reuşesc să recunoască şi să declanşeze o reacţie imunologică.

Imunitatea poate fi crescută prin Imunostimulare şi imunomodulare.

Imunostimularea reprezintă creşterea statusului imunitar al organismului prin aducerea din exterior a unor antigene atenuate, care vor genera producerea de anticorpi. (preparate farmaceutice imunostimulatoare)

Imunomodularea reprezintă creşterea răspunsului imun al organismului prin activarea mecanismelor de apărare proprii. Astfel preparatele cu efect imunomodulator  cresc capacitatea de înglobare, de digerare a celulelor faţă de bacterii şi virusuri, cresc potenţialul de acţiune a anticorpilor la nivelurile locale a barierelor de apărare a organismului (spre exemplu la nivel amigdalian, faringian). (preparate farmaceutice imunomodulatoare)

Febră, amigdalele inflamate, tuse, durere în gât și nas congestionat sunt pentru mulți dintre părinți, lucruri cu care se confruntă an de an. Din păcate de cele mai multe ori soluţia la care se recurge este tratamentul cu antibiotice. Pe lângă binecunoscutele efecte secundare, tratamentele antibiotice repetate, au ca rezultat și instalarea unui grad de deprimare a sistemului imunitar. Frecvenţa episoadelor, precum şi intensitatea așa ziselor “răceli” ne pot indica dacă este vorba sau nu de un sistem imunitar deficitar.

Natura ne oferă întodeauna soluţii pentru a putea acţiona preventiv, iar Sun Wave Pharma face ca acest lucru să fie simplu, eficient şi sigur.