Sun World Newsletter

Scientific Studies

Imunitatea pornește din tractul intestinal.

Imunitatea pornește din tractul intestinal.

14.12.2015

Flora saprofită a copiilor, merita o atenţie deosebită

Un nou-născut, își definitivează procesul de formare a florei intestinale, în primele trei luni de viață.

Colonizarea intestinului la copii născuţi pe cale naturală se face iniţial cu flora vaginală a mamei, care prezintă multe similitudini cu flora normală a tubului digestiv. Astfel, aceștia beneficiază de un proces de formare, mai rapid și mai echilibrat

Copii născuți prin cezariană își formează mai greu flora saprofită normală. Aceștia sunt colonizaţi cu germeni din mediu, diferiţi de flora mamei.

Daca luăm în considerare că probioticele au fost descoperite de un imunolog, putem doar pornind de aici să facem o paralelă clară, între imunitate si sănătatea tractului intestinal.

Problemele gastrointestinale din primele luni de viață, sunt în majoritatea cazurilor, legate de dereglarea florei intestinale, Colicile sunt una dintre cele mai frecvente tulburări la sugari. 25% din sugarii hrăniți cu lapte matern sau lapte praf au o perioadă de colici cel puțin o dată.

Administrarea de probiotice homofermentative reduce semnificativ durata plânsului la sugarii cu colici comparativ cu placebo. Acest lucru se datorează faptului că acestea au capacitatea de a înlocui și antagoniza bacteriile patogene, deasemenea nu produc gaze, spre deosebire de alte bacterii.

Pentru a fi eficiente în managementul colicilor la sugari acestea trebuie să poată traversa barierele fizico-chimice ale tractului digestiv, să adere la mucoasa intestinală.

Bio Sun Colic, conţine două tipuri de tulpini homofermentative identice cu cele ale tractului digestiv al nou-născutului, care au o activitate antagonistă asupra unui spectru larg de bacterii patogene, efect anti-inflamator, fără balonare și inducție de gaze, rata de supraviețuire a tulpinilor mai mare de 95% după expunerea la condiții similare cu cele din tractul gastro intestinal al sugarului.