Sun World Newsletter

Scientific Studies

L-arginina. Ce este si ce face?

L-arginina. Ce este si ce face?

01.06.2016

Arginina (abreviat ca Arg sau R), codificată de codonii CGU, CGV, CGA, CGG, AGA si AGG este un acid α amino care este utilizat în biosinteza proteinelor. L-arginină este un bloc chimic numit ” un aminoacid”. Acesta se obține din hrana și este necesară organismului pentru a face proteine. L-arginina se găsește în carne roșie, carne de pasăre, pește și produse lactate.

 

Eficienta L-ARGININEI poate fi pentru …

 

  • Durere în piept (angină pectorală). Luând L-arginină pare a reduce simptomele și de a îmbunătăți toleranța la efort și calitatea vieții la persoanele cu angina.
  • Disfunctie erectila (DE). Luand 5 grame de L-arginină administrată oral, zi cu zi poate imbunatați funcția sexuală la barbații cu disfuncție erectilă.
  • Tensiune arterială crescută. Există dovezi că administrarea de L-arginină pe cale orală poate reduce tensiunea arteriala la persoanele sănătoase, persoanele cu tensiune arterială crescută, precum și persoanele cu tensiune arterială ușor ridicată cu sau fără diabet zaharat.
  • Inflamarea tractului digestiv la copiii prematuri. Adăugarea de L-arginină pare a preveni inflamarea tractului digestiv la copiii prematuri.
  • Toleranță la nitrați. Luand 700 mg de L-arginină de patru ori pe zi, se pare, poate preveni toleranța de nitrat de la persoanele care iau nitroglicerină pentru dureri în piept (angină pectorală).
  • Durerea de picior asociată cu fluxul sanguin redus (boală arterială periferică). Cercetarile sugerează că administrarea de L-arginină pe cale orală sau intravenos timp de până la 8 săptămâni crește fluxul sanguin la persoanele cu boală arterială periferică
  • Recuperarea mai buna după o intervenție chirurgicală. Luând L-arginină, înainte de o intervenție chirurgicală sau după aceea pare să contribuie la reducerea timpului de recuperare, reduce numarul de infectii.
  • Tensiune arterială ridicată în timpul sarcinii (pre-eclampsie). Cu toate că există rezultate contradictorii cu privire la efectele L-argininei asupra pre-eclampsiei, cele mai multe cercetari sugerează că aceasta poate reduce tensiunea arterială la femeile cu această condiție.