Sun World Newsletter

Scientific Studies

Lemn dulce pentru a trata acneea

Lemn dulce pentru a trata acneea

18.08.2014

Este o plantă care a produs în ultimele decenii o adevărată revoluţie în industria farmaceutică, efectele sale imunostimulente şi hormonale foarte puternice, dar nu numai ele, trezind un imens interes oamenilor de ştiinţă din întreaga lume. Sute de studii i-au fost dedicate, iar aplicaţiile practice şi rezultatele terapeutice obţinute au fost pe măsură, aşa încât în prezent este una din cele mai folosite plante de pe glob.

Calmant şi antiinflamator

Principiu activ de origine natural, glicirizină, are  efect dovedit antiinflamator, similar cu glucocorticoizii, fără efecte adverse. Glicirizina are de asemenea efect antimicrobian, care inhibă dezvoltarea bacteriilor, în special Staphylococcus aureus.

Cortizon  natural

Este o denumire cumva nedreaptă pentru această plantă, care în multe cazuri face mai mult pentru sănătate decât cortizonul. Acesta din urmă este un medicament cu acţiune hormonală, care ajută la reducerea inflamaţiei din corp, combate reacţiile alergice şi ne ajută să suportăm mai uşor stresul. Din cortizon au fost obţinuţi nişte derivati, aşa numiţii corticoizi, care sunt folosiţi pentru tratarea alergiei, a bolilor auto-imune, a reumatismului etc.
Lemnul-dulce conţine substanţe care au aceeaşi structură ca şi aceşti corticoizi, având o acţiune antiinflamatoare şi antialergică comparabilă cu ale acestora, dar cu efecte secundare mult mai reduse. În timp ce cortizonul predispune la obezitate, scade imunitatea şi dereglează echilibrul hormonal, extractul de lemn-dulce este un stimulent imunitar, ajută la menţinerea echilibrului hormonal şi nu produce în doze normale obezitate sau tulburări de apetit. Mai mult, administrat simultan cu corticoizii, amplifică acţiunea terapeutică a acestora şi le reduce efectele adverse. 

Lemnul dulce ar putea fi cheia către combaterea celei mai letale forme de cancer de piele, susțin specialiștii. Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au identificat un compus în rădăcina de lemn-dulce care încetineşte evoluţia cancerului de piele şi ar putea conduce la crearea unui nou medicament împotriva melanomului malign. 

Rădăcina de lemn dulce conţine un compus, glicirizină, despre care s-a crezut că ar putea fi folosită la crearea unui medicament care să lupte împotriva formelor agresive de cancer al pielii.

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit în rădăcina de lemn-dulce un nou ingredient, Izoanguston A, care prezintă aceleaşi beneficii în ceea ce priveşte tratarea cancerului de piele, fără efectele secundare periculoase.

Lemnul dulce este o plantă foarte importantă folosită pentru a trata acneea încă din Evul Mediu. Lemnul dulce creşte secreţia de mucus şi ajută la stimularea funcţiei glandei suprarenale a sistemului natural de apărare al organismului ce duce la eliminarea bacteriilor şi germenilor responsabili cu apariţia coşurilor.

Toate aceste beneficii le puteţi regăsi în produsul Acneaid , indicat pacienţilor  care suferă de acnee.

Compoziţie: 30 g conţinut:

  •  Extract de Alexandrian laurel  2% w/w
  •  Borax                                           0,5% w/w
  •  Glycyrrhiza glabra                    0,5% w/w
  •  Oxid de zinc                               0.25% w/w