Sun World Newsletter

Scientific Studies

Picrorhiza kurroa – tradiţie confirmată

Picrorhiza kurroa – tradiţie confirmată

14.09.2016

pico

Cunoscută şi sub denumirea de Katuki în sistemul medical Ayurvedic, Picrorhiza kurroa este folosită de mii de ani pentru afecţiunile hepatice şi biliare.

Este o plantă ierboasă micuţă care se găseşte în regiunile de înălţime medie (3000 – 5000 m) din Himalaya. Părţile plantei care concentrează principiile active sunt rizomii şi rădăcina. Cercetările recente s-au orientat în special asupra efectelor hepatoprotectoare, anticolestatice, antioxidante şi imunomodulatorii ale constituenţilor din Picrorhiza kurroa.

Principalele substanţe active identificate în această plantă sunt kutkinul, apocynina, drosina şi nouă glicozide curcubitanoide. Apocynina are efecte antiinflamatorii puternice prin inhibarea eliberării de substanţe proinflamatorii de către neutrofile şi scad astfel şansele de fibrozare a ficatului după un episod infecţios.

Picrorhiza kurroa oferă şi o bună protecţie a ficatului faţă de diverse tipuri de agresiuni toxice. Cercetătorii au demonstrat că distrugerile hepatice au fost minime, practic neputându-se depista modificări histologice sau biochimice majore în cazul intoxicării cu diverse tipuri de substanţe hepatotoxice (aflatoxina B1, galactozamină, tiocetamidă, tetraclorură de carbon), atât timp cât a fost administrat concomitent şi extract de Picrorhiza kurroa (25mg/kg/zi). Acest lucru se datorează kutkinului din compoziţie care s-a demonstrat că influenţează structura membranei celulelor ficatului astfel încât previn pătrunderea toxinelor în interiorul celulelor hepatice.

Extractul standardizat de Picrorhiza kurroa este unul dintre cele mai importante extracte din compoziţia Hepaid Forte, contribuind semnificativ la protejarea eficientă a ficatului, acţionând complementar cu celelalte 19 extracte din compoziţia acestui produs. Concluziile pe care studiile actuale le aduc arată că ştiinţa modernă confirmă utilizarea tradiţională a extractului de Picrorhiza kurroa în preparatele poliherbale hepatoprotectoare, cu eficienţă deosebită la nivelul ficatului pentru menţinerea sănătăţii acestuia.

hepaid art

Hepaid Forte administrat în doză de 2 capsule pe zi, este astfel benefic pentru:

Protejarea şi susţinerea ficatului în condiţii de stres, oboseală, poluare, dietă dezechilibrată, bogată in grăsimi

Susținerea funcționării normale a ficatului

Protejarea celulelor hepatice

Susținerea procesul natural de regenerare a celulelor hepatice

Îmbunătăţirea digestiei şi metabolismului.