Sun World Newsletter

Scientific Studies

Plantele adaptogene din compozitia Stresclin Complex

Plantele adaptogene din compozitia Stresclin Complex

24.02.2016

Pentru a se califica ca adaptogena, o planta trebuie să reducă daunele induse de stres (atât fizic cat și mental), să fie sigura și să producă un efect benefic. De asemenea, trebuie să fie lipsita de orice efecte negative, cum ar fi sindromul de sevraj, și să nu influențeze funcțiile normale ale corpului.

Adica, pur și simplu: Adaptogenii cresc foarte mult capacitatea organismului de a se adapta la stress.

Stresclin Complex contine Withania somnifera (Ashwaganda), Bacopa monieri, Nardostachys jatamansi, adaptogene care posedă toate caracteristicile aceastei clase de elită, conferind rezistență, energie, vitalitate si rezistenta.

WITHANIA SOMNIFERA (Ashwaganda) crește capacitatea de adaptare în situații de stress, amelioreaza memoria si are proprietăți antioxidante, anxiolitice și psihotrope. De asemenea, scade scorurile finale BAI (Beck Anxiety Inventory) cu 56,5%, dupa 8 saptamani de tratament.

BACOPA MONNIERI (Brahmi) are abilitatea de a ameliora transmiterea impulsului nervos. S-a constata ca are activitate anxiolitica comparabila cu a Lorazepamului. Important: extractul de Bacopa nu induce amnezia, efect secundar asociat Lorazepamului, are in schimb o influenta pozitiva asupra memoriei.

NARDOSTACHYS JATAMANSI (Jatamansi) are efect sedative si o actiune antidepresiva semnificativa.

Cu datele științifice deja disponibile care susțin aceste minuni naturale și cu multe studii în curs de desfășurare, este doar o chestiune de timp înainte ca Stresclin Complex sa fie utilizat de rutina.