Sun World Newsletter

Scientific Studies

Prevalența și managementul tulburărilor gastrointestinale la sugari

Prevalența și managementul tulburărilor gastrointestinale la sugari

10.01.2014

Metoda: Inițial s-a efectuat un studiu epidemiologic, la care au participat  285 de medici pediatri, fiind înrolați 3487 copii într-o săptămână.  În faza următoare, s- a demarat un studiu observațional, prospectiv și multicentric fiind înrolați 2069 de sugari cu tulburări gastro-intestinale moderate (colici, constipație, diaree și regurgitație). Sugarii au fost examinați la începutul tratamentului și la finalul acestuia (4 săptămâni). Eficiența formulelor speciale Novalac, precum și gradul de satisfacție al părinților/tutorilor și medicilor pediatri vis-a-vis de tratamentul dietetic au fost evaluate la vizita finală.

Rezultat: prevalența tulburărilor gastro-intestinale moderate a fost de 27,8% din toate consultațiile făcute de medicii pediatri (colici – 9,2%, constipație – 7,8%, diaree – 6,1% și regurgitație – 4,6%). Formulele speciale Novalac au rezolvat 88,4% dintre cazurile ce au prezentat tulburări gastro-intestinale moderate. În funcție de tipul afecțiunii s-au evidențiat diferențe între ratele de raspuns. Eficiența cea mai mare a fost înregistrată pentru cazurile de diaree (92,6%), urmată de constipație (91,6%), colici (87,6%) și regurgitații (81%). În general, 91% din pediatri și 88,8% dintre părinți/tutori au fost mulțumiți sau foarte mulțumiți de formulele speciale de lapte Novalac.

Concluzie: Tulburările gastro-intestinale moderate au o incidență ridicată în practica pediatrică. Formulele speciale de lapte s-au dovedit a fi eficiente în tratarea tulburărilor gastro-intestinale moderate la sugari.

Formulele speciale de lapte Novalac eficiente în tratarea tulburărilor gastro-intestinale moderate la sugari.