Sun World Newsletter

Scientific Studies

Propolisul, antibiotic natural

Propolisul, antibiotic natural

26.01.2015

  

Propolisul conține multe substanțe cu efect terapeutic, precum și o serie de  vitamine foarte importante pentru sănătatea adulților și a copiilor: vitaminele  B1, B2, B6, C și E. 

Oamenii de știință sunt tot mai preocupați de proprietățile extraordinare ale acestui medicament natural; au observat că distruge nu mai puțin de 21 specii de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și neutralizează 30 de tipuri de virusuri. 

Datorită proprietăților antivirale, antibacteriene, antibiotice, antitoxice și antiinflamatorii, propolisul are foarte multe întrebuințări, după cum urmează:

  • Stimulează imunitatea;
  • Are efecte benefice asupra gâtului iritat, a tusei și infecțiilor interne și externe;
  • Îmbunătățește apetitul;
  • Este un bun digestiv;
  • Îndepărtează respirația urât mirositoare;
  • Intră în componența spray-urilor pentru tratarea gâtului iritat;
  • Poate fi o alternativă naturală a penicilinei și a altor antibiotice.

În cazul virozelor respiratorii, propolisul este tratamentul ideal, ținând cont de efectul său antiviral puternic. Trebuiesă ținem cont de faptul că gripă este o boală virală, nu bacteriană, și că peste 90% dintre guturaiuri sunt tot virale. În aceste situații, nu se justifică tratarea cu antibiotice, care omoară doar bacteriile, nu și virusurile. Antibioticele sunt recomandate când răceala se complică și devine otită medie, bronșită sau chiar pneumonie.

Sun Wave Pharma vine în întâmpinarea dumneavoastră cu o gamă de produse ce conțin propolis, dintre care amintim : FluEnd Propolis cu Vitamina C (capsule), FluEnd Inhalant (flacon cu picături de propolis și uleiuri esențiale de eucalypt și mentă), FluEnd spray oral (cu extract de propolis și ulei esențial de mentă), FluEnd Hot Drink (plicuri cu pulbere pentru băutură caldă).