Sun World Newsletter

Scientific Studies

17.04.2017

Proprietăţile anti-inflamatorii ale acidului gamma-linoic

Fiind un tip de acid gras polinesaturat (PUFA), acidul gamma-linoic găsit în uleiul de borago este cunoscut pentru efectul pozitiv asupra inflamaţiei, stării generale de sănătate şi mecanismelor anti-îmbătrânire. Omega-3 și Omega-6 PUFA joacă un rol important în lupta împotriva bolilor, deoarece acestea ajuta în a limita eliberarea de molecule care sunt responsabile pentru răspunsurile inflamatorii ale organismului (prostaglandine, leucotriene și citokine).

Acidul Gamma-linoic este prezent în cantități foarte mici, în unele plante comestibile, cum ar fi legumele cu frunze verzi și anumite nuci, dar după ce oamenii nu mai sunt alăptaţi (cea mai importantă sursă de GLA este laptele matern), mulți au un aport foarte mic de doze benefice de acid gamma-linoic în copilărie și la vârsta adultă. Pentru că uleiul de borago este una dintre cele mai bune surse de obținere a acidului gamma-linoic, ajută la completarea acestei deficiențe.

Pe lângă beneficiul de a controla răspunsurile imune, acidul gamma-linoic are efecte pozitive asupra morții celulare (apoptoza) pentru celulele anormale.

Din acest motiv, uleiul de borago este acum utilizat pentru rolul său în reducerea simptomelor diferitelor afecţiuni . Persoanele care iau acizi grași anti-inflamatorii omega-3, împreună cu tratamente de ulei de borago par să aibă rezultate mai bune.

Acidul gamma-linoic cu sursa în uleiul de borago se regăseşte în TIOLIN COMPLEX , un produs antiinflamator şi antioxidant.