Sun World Newsletter

Scientific Studies

Are un nume cu adevărat predestinat, elixir de sănătate: „viţa de vie”, un izvor al vieţii

Are un nume cu adevărat predestinat, elixir de sănătate: „viţa de vie”, un izvor al vieţii

10.10.2016

Extractul din sâmbure de struguri conţine compuşi flavonoizi numiţi oligomeri procianidolici sau proantocianidine oligomerice. Studiile au arătat că suplimentarea dietei cu oligomeri procianidolici pot duce la ameliorarea simptomatologiei multor afecţiuni, dar cu precădere sunt indicaţi în bolile circulatorii- boala venoasă.

Oligomerii procianidolici sunt bogaţi în flavanoizi şi au o capacitate antioxidantă de 20 de ori mai mare decât cea a vitaminei E şi de 50 de ori mai mare decât a vitaminei C.

Consumul  zilnic previne apariţia simptomatologiei Insuficienţei venoase cronice, a dilataţiilor venoase anormale şi, mai mult, poate micşora venele varicoase. Extractul de sâmburi de struguri oferă pereţilor arterelor o protecţie excepţională la depunerile de colesterol, precum şi în arterita obliterantă (îngustarea arterelor cu diminuarea fluxului sanguin), unde administrarea sa a ameliorat fluxul sanguin şi, în timp a redus crampele (mai ales cele nocturne). Efectele  benefice se observă şi în fragilitatea capilară precum şi în cea vasculară în general, asigurând o protecţie a celulelor din compoziţia pereţilor venoşi , asigurând astfel o protecţie a vaselor de sânge, menţinând în bună măsură elasticitatea vaselor sanguine.

Cunoscând acţiunile benefice ale Oligomerilor Procianidolici asupra aparatului circulator şi în special asupra  simptomatologiei din boala venoasă cronică puteţi să optaţi pentru Endolex Forte şi Endolex Gel ce conţin extract din sămânţă de strugure.

 

Endolex Forte și  Endolex Gel se recomandă  persoanelor care:

  • au dureri la nivelul gambelor, senzaţia de picioare grele şi edeme (picioare umflate)
  • au crampe nocturne
  • petrec mult timp în picioare sau pe scaun
  • sunt supraponderale
  • prezintă în antecedente semne ale insuficienţei venoase cronice (varice, tromboze venoase, ulcere varicoase, hemoroizi ).